Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SPOR
15 Eylül 2021 Çarşamba - 21:31

''Aslan yürekli Richard'' Türkiye'yi unutamıyor

Türkiye basketbol liginde, 1987-1989 sezonlarında Eczacıbaşı, 1989-1992 sezonlarında Fenerbahçe, 1992-1994 sezonlarında ise Efes Pilsen forması giyen, başarılı sporcu kimliğinin yanı sıra sempatik tavırlarıyla taraflı tarafsız herkesin gönlünde taht kurduğu Türk basketbol severlerce ''Aslan yürekli

 Aslan yürekli Richard  Türkiye yi unutamıyor

Türkiye basketbol liginde, 1987-1989 sezonlarında Eczacıbaşı, 1989-1992 sezonlarında Fenerbahçe, 1992-1994 sezonlarında ise Efes Pilsen forması giyen, başarılı sporcu kimliğinin yanı sıra sempatik tavırlarıyla taraflı tarafsız herkesin gönlünde taht kurduğu Türk basketbol severlerce ''Aslan yürekli Richard'' lakabını alan ABD'li eski basketbolcu Larry Richard, Türkiye'de geçirdiği yılları hala özlemle anıyor.

Basketbolu bıraktıktan sonra, ABD'nin Los Angeles kentinde, Kaliforniya eyaleti için kolluk kuvvetlerinde görev yapan Richard, HİBYA'ya Türkiye'de geçirdiği yılları anlattı.

''Türkiye'de geçirdiğim tüm yıllar harikaydı'' diyerek sözlerine başlayan Richard, kendisine Türkiye'de oynama fırsatı verdiği için Nur Gencer'e müteşekkir olduğunu söyledi.

- Hep kazanmak istedim

Richard, Eczacıbaşı'na geldiğinde genç olduğunu, ilk kez yurt dışında oynayacağını belirterek, ''Her zaman sadece kazanmak istedim. Çok çalışacaktım ve hedefim her maçı kazanmaktı. Antrenmanları çok ciddiye aldım. Türkiye'ye ilk geldiğimde Eczacıbaşı için oynayacaktım. Kimse takımımızın başarılı olabileceğini düşünmüyordu, çünkü çok gençtik. Ama bildiğiniz gibi sonrasında şampiyon olduk. Performansım iyiydi ama ben asla tatmin olmayanlardanım. Hep kazanmak istedim.'' dedi.

Forma giydiği kulüplerde takım arkadaşlarının harika insanlar olduğunu, en güzel günlerini geçirdiğini, bir çoğuyla hala görüştüğünü aktaran Richard, Türkiye'yi çok sevdiğini, kendisi için mükemmel bir yer olduğunu dile getirdi.

- Hastayken bana çorba getiren komşularım vardı

Richard, Türkiye'de geçirdiği yıllarda Fenerbahçe ile şampiyonluk kazanmasını, Efes Pilsen'le Avrupa Kulüpler Kupası'nda final oynamasının unutulmaz anlar olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

''Efes'te çok yakın arkadaşlarım oldu. Can Sonat, Yusuf Erboy, Volkan Aydın, Tamer Oyguç. Bana göre o dönemin en iyi basketbolcusu Harun Erdenay'dı. Türkiye ligini hala takip ediyorum. Hem Efes'i hem de Fenerbahçe'yi izliyorum. En iyi arkadaşım Pete Williams'tı. Hala Türkiye'yi ve oradaki anılarımızı konuşuruz. Bize karşı çok iyi olan insanlar vardı. Keşke oraya gidip herkese teşekkür edebilseydim.. Bazı komşularım vardı. Hastayken bana çorba getir, her zaman iyi olduğumdan emin olmak isterlerdi.''

En fazla sevdiğin takım hangisiydi? şeklindeki soruyu yanıtlayan Richard, ''Her iki takımı da çok sevdim, o yüzden takım seçemiyorum. Efes için oynadığımda Avrupa şampiyonu olamasak da finale kalmamız Türk basketbolu için çok önemliydi. Ertesi yıl şampiyonlar grubunda birinci olduk. Türk basketbolu için bu bir ilkti. Çok güzel şeyler yaptık, bu yüzden bugün Türk basketbolu bu kadar güzel ve ileride.'' ifadesini kullandı.

- Ağırlık kaldırmak omzunda problem yarattı

Richard, Türkiye'de oynadığı yıllarda kullandığı enteresan faul atışlarına ilişkin şu bilgiyi verdi:

''Türkiye'ye ilk geldiğimde asıl sorunum yeterince güçlü olmamaktı. Bunun için ağırlık kaldırmaya başladım. Bana çok yardımcı oldu. Farklı bir oyuncuydum. Sorun, haftada 5 gün ağırlık kaldırmamdı. Bu nedenle omzumda problemler yaşamaya başladım. İlk başta o kadar büyük bir yoktu. Avrupa'daki oyuncular fizik olarak benden çok daha iyi olduğu için ağırlık kaldırmaya devam ettim ve sonra omzum daha da kötüleşti. Fenerbahçe'deki son yılımda gerçekten kötüye gidiyordu ve Efes için oynamaya başladığımda şut atmaya çalışırken acı çekiyordum. Ondan sonra hala ağırlık kaldırmaya devam ettim. Biliyorum deliydim, duramadım.''

Fenerbahçe'de oynamanın kendisi için harika bir deneyim olduğunu vurgulayan Richard, ''Ben gelmeden önce Pete Williams ve Erman Kunter gibi harika oyuncuları vardı. Fenerbahçe'de oynamayı seçtim. Orada oynamak büyük bir riskti çünkü işler yolunda gitmezse eve gönderilebileceğimi biliyordum. Pete'den sonra gelip oynamak da zor, çünkü taraftarlar onu sevmişti. O harikaydı, anladım. Birçok insanın takımımızın iyi olmayacağını düşündüğünü biliyorum, ama ben o takımı iyi yapmak için kararlı mıydım? Oyuncu olarak Türkiye'ye getirdiğim şeylerden biri de sanırım kazanmak için ne gerekiyorsa yapmak. Takım arkadaşlarımın dışarıdan şut atabilmelerini sağladım, her ribaundu almaya çalışırdım. Basketbol bir takım oyunudur. En iyi oyunculara sahip olabilirsiniz ama yine de kazanamazsınız.'' diye konuştu.

- Aslan yürekli Richard

Larry Richard, ''Aslan yürekli'' lakabını çok sevdiğini, bu isimle gurur duyduğunu, bunun için medyayı takdir ettiğini söyledi.

Her maçta elinden geldiğince iyi oynamaya çalıştığını, asla pes etmediğini ve hiçbir oyuncunun kendinden daha sert oynamasına izin vermediğini dile getiren Richard, ''En iyi oyuncu değildim, benden daha fazlasını yapabilen birçok oyuncu vardı. Ama her seferinde yüreğimle mücadele ettim.'' dedi.

Richard, Türkçesinin pratik yapması halinde eskisi gibi iyi olacağını, fırsat buldukça yemek yiyebileceği Türk lokantaları bulmaya çalıştığını, hatta geçen sene New York'ta kebap, köfte, salata alabilmek için Türk lokantasına gittiğini ifade etti.

- Olaylı Aris maçı

''Aslan yürekli Richard'' 1993 yılında Avrupa Kulüpler Kupası finalinde Aris ile yaptıkları ve olayların çıktığı maça da değinerek, şunları anlattı:

''Olaylardan korkmadım, ama bir şeyler olacağını biliyordum. Maçtan sonra perişandım ve kaybettiğimiz için öfkeyle oturuyordum. Aris taraftarları bize yaklaştığında ayağa kalktım ve bir sandalye aldım. Tuzağa düştük ve bize saldırmak için geldiler, bir adama sandalyeyle vurdum. Bu çılgıncaydı. Ama rakibimiz harika bir oyunla maçı kazandı.''

Türkiye'de hayatının en güzel dönemini geçirdiğini ve bunu asla unutamayacağını belirten Richard, herkese selamını iletti.

Hibya Haber Ajansı


 

 
Bakan Yanık: “Evde Bakım Yardımı Ödemelerine bugün başlıyoruz”
 
278 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu kurum ve kuruluşlarına atamaları yapılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UEFA'dan Özkahya'ya görev
UEFA, Halis Özkahya'ya görev verdi.
Galatasaray'ın eski başkanı Duygun Yarsuvat hayatını kaybetti
Galatasaray Spor Kulübü'nün eski başkanlarından Duygun Yarsuvat hayatını kaybetti.
Milli takımda Şenol Güneş dönemi sona erdi
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş ile yollar ayrıldı.
 
''Filenin Efeleri'' Finlandiya'ya yenildi
''Filenin Efeleri'' CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda Finlandiya'ya mağlup oldu.
Filenin Sultanları Avrupa üçüncüsü oldu
Filenin Sultanları, CEV Avrupa Şampiyonası'nda Hollanda'yı 25-20, 25-19 ...
Filenin Sultanları’nın başarıları voleybola yoğun ilgi getirdi
Olimpiyat Oyunları’ndaki etkili performansı ile dikkat çeken A Milli Kadın ...
 
Altın madalya bizim
Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'nda, goalball finalinde Amerika Birleşik ...
Meryem gümüş madalya kazandı
Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'nda, para tekvandocu Meryem Betül Çavdar, ikinci oldu.
Mahmut Bozteke'den bronz madalya
Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları'nda, para tekvandocu Mahmut Bozteke, üçüncü oldu.
 
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Yerel Seçimlerin Ulusal Yansımaları: İmamoğlu'nun Yükselişi
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
İstanbul Belediye Başkanlığı İçin Gözden Kaçan İsim: Metin KÜLÜNK
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
CHP'deki Kurultayın Kazanını Ekrem İmamoğlu'dur
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri