Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bizim için milletimize verdiğimiz her söz namus sözüdür'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bizim için milletimize verdiğimiz her söz namus sözüdür"
Bakan Kacır: 'Bilim merkezlerimizde 865 bin gencimizi bilim dünyasıyla buluşturduk'
Bakan Kacır: "Bilim merkezlerimizde 865 bin gencimizi bilim dünyasıyla buluşturduk"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TCG Anadolu Çanakkale Boğazı’nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TCG Anadolu Çanakkale Boğazı’nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek"
LGS başvuruları başladı
LGS başvuruları başladı
HABERLER>SPOR
29 Temmuz 2019 Pazartesi - 10:14

A.Gücü’nde kongre rüzgarı

Mevcut Başkan Mehmet Yiğiner, bölünmüş bir görüntü çizen camiayı birlik ve bütünlük içinde hareket etmeye çağırırken, başkan adayı Murat Ağcabağ ise hedeften vazgeçmeden sonuna kadar mücadele edeceklerinin altını çizdi. Delege gücü Yiğiner’in yanında, Ağcabağ ise taraftar desteğini arkasına almış du

A.Gücü’nde kongre rüzgarı

Ankaragücü’nde merakla beklenen olağanüstü genel kurul, yarın Necmettin Erbakan Kongre Salonu’nda yapılacak. Ankaragücü’nün geleceğini yakından ilgilendiren bu kongreye mevcut başkan Mehmet Yiğiner ile geçmişte Yiğiner yönetiminde yer alan ancak yaklaşık 6 ay önce görevinden ayrılan Murat Ağcabağ, adaylık konusunda öne çıkmış durumda. Toplam sayısı 905 olduğu belirtilen delegeler, 3 yıl süre ile kulübü yönetecek isimleri göreve getirecek.

Ankaragücü’nün, özellikle son dönemdeki genel kurulları öncesinde ve sırasında önemli gelişmeler yaşanıyor. 2009’da Altınpark’taki güç birliği uzlaşısının ardından, Gökçek ekibinin, 400 ismin delegeliğinin yapılması anlaşması sonrasında göreve gelmesi, sonrasında açılan mahkeme ile o dönemin yok hükmünde sayılması, 34 kişi ile genel kurul toplanması, başkanlık seçimini kazanan ismin, aslında başkanlığı bir başka arkadaş yürütecek şeklindeki ifadesi, başkan adayının genel kurula gelmediği halde başkan seçilmesi gibi olaylar, hafızalarımızdaki yerini koruyor. Bu kongre öncesinde de camiayı yakından ilgilendiren bir süreç yaşanıyor. Bu gelişmeleri ve sonrasında Ankaragücü’nü yakından ilgilendirecek konuları, Ankara Hürriyet olarak derledik. Bu kongreye giderken, taraftarın büyük çoğunluğu mevcut yönetimin karşısında gibi görünüyor. Delege ağırlığı ise tamamen Mehmet Yiğiner cephesinden yana.

AĞIRLIKLI TEMA BİRLİK BERABERLİK

Mehmet Yiğiner, yaklaşık 7 yıldır kulüp başkanı ve bu süreçte A.Gücü 2 kez kupa sevinci yaşayıp, 6 yıl aranın ardından Süper Lige çıktı. Yiğiner, bu dönemde A.Gücü’nde yapılan tüm seçimli genel kurullara tek aday olarak girerken, bir keresinde, kendisinin olmadığı genel kurulda, kulüp yöneticileri ve delegelerin tercihi ile başkanlığa getirildi. Takım 2. Ligde, neredeyse kapısına kilit vurulup, kapanmak üzere iken, ‘Diriliş’ sloganı ile fitili ateşledi. Yiğiner’in, yeni sezon öncesi ağırlıklı teması, birlik ve beraberlik üzerine kurulu. Seçime çok az bir zaman kala, iki eski başkan Cengiz Topel Yıldırım ile Cemal Aydın’a yeniden üyelik yolunun açılması, geçmiş dönemde yöneticilik yapan isimlere ulaşılıp, destek istenmesi bunun işareti olarak değerlendiriliyor.

TRANSFER YASAĞI HALEN SÜRÜYOR

 

Hali hızarda kulübün transfer yasağı sürüyor. Kongre öncesi en çok konuşulan konu, başkan adayı Murat Ağcabağ ve arkadaşlarının yüklü miktarda sıcak para ile göreve talip olduklarıydı. Yiğiner, bu rakamın 70 Milyon TL olarak dile getirildiği iddiasını ortaya atarken, 35 Milyon TL’nin karşı tarafca nakit olarak verilmesi halinde bir sezonunun kurtarılacağını aktardı. Ancak, ortada sözlü olarak dolaşan bu paranın kulüp kasasına konulması şartını öne sürerek, genel kurul sürecini, sonrasında tartışmaları da beraberinde getiren farklı bir boyuta taşıdı. Transfer yasağı A.Gücü’nün önündeki en önemli engel konumunda. Kongreden sonra adımlar atılacağı belirtiliyor. Mevcut Başkan Mehmet Yiğiner, KDV’de uygulanan yüzde 18’lik dilimin bu anlamda, kulüpler için ciddi bir engel oluşturduğu inancında. Oyuncuların alacaklarından ziyade SSK ve vergi borçlarının önlerini tıkadığını, KDV ve stopaj vergisi uygulamasının kendilerini yorduğunu ve uygulanan yüzde 18’lik KDV oranının, yüzde 1’e düşmesi gerektiğini ifade ediyor. Yiğiner, aynı zamanda yayıncı kuruluş ile oluşan anlaşmazlıklardan dolayı o taraftan gelmesi gereken gelirin kulüplere ulaşmamasından dolayı da sıkıntı çektiklerini söyleyip, yeni sezon öncesi 30 Milyon TL’nin bulunması halinde, seneyi kurtarabilecekleri iddiasında. Transfer yasağının kalkması için de 10 milyon Avro gibi yüksek bir rakama ihtiyaçları olmadığını dile getiriyor.

39 DELEGE LİSTEYE YAZILMALI

A.Gücü tüzüğüne göre, yönetim kurulu asil ve yedek, denetleme kurulu asil ve yedek, denetim kurulu asil ve yedek üyelerin toplam sayısı 39. Başkan adayı olacak isimlerin, bu 39 kişiyi delege listesi içinden bulup çıkarması gerekiyor. Yiğiner’in bu konuda sıkıntısı yok. Ancak Murat Ağcabağ için durum farklı. Ağcabağ’ın ekibinde, sadece kendisi ve Abdullah Karaata’nın üyeliği bulunuyor. Yiğiner, bu iki isim dışındakilerin aday olmak bir yana salona giremeyeceklerini ısrarla vurgulayıp, delege olmayan insanların, ‘Ankaragücü’nü yöneteceğiz’ sözlerini de gayriciddi bulduğunu dile getirdi. Yiğiner, “Bu kongrenin başı ve sonu belli. Kimin seçileceği çok net” ifadelerini kullanacak kadar kendinden emin. Hatta delegelerin adını ve soyadını bilecek kadar. Yiğiner, bu süreçte Ağcabağ’ın listesinde olan kişileri, kulübe sponsor olmaları halinde delege yapacağını ifade edip, farklı bir adım attı. Tüzük gereği her sene 45 kişinin yeni üye yapılabildiğini, bu oranı aşmayacak oranda Ağcabağ’ın listesindeki isimlere kolaylık sağlayabileceğini yine bir koşula bağlayıp, kamuoyuna duyurdu.

 

DEMOKRATİK SEÇİM SÖZÜ HAVADA KALDI

Bu konuya Murat Ağcabağ ve ekibinin itirazı söz konusuydu. Yiğiner, daha önce yaptığı bir açıklamada, seçimin demokratik bir ortamda gerçekleşmesi için, Ağcabağ ekibindeki isimlerin kulüp delegeliği yolunu, herhangi bir şart öne sürmeden açabileceğini belirtmişti. Murat Ağcabağ, bir kaç gün önce Ankaralı bazı medya mensupları ile yaptığı buluşmada, 39 kişilik yönetim, denetim ve disiplin kurulu listesini hazır gele getirdiği bilgisini paylaşıp, seçimde varız mesajını yineledi.

 

GÖKÇEK’LERİ ENGELLEMEK İÇİN YAPILDI

 

Bu çıkışla birlikte, her yıl toplam kulüp delege sayısının yüzde 5’i kadar yeni delege yapılabilir hükmünün de Melih Gökçek’in isteklerine engel olmak için karara bağlandığı, bu süreçte anlaşılmış oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, başkanlığı döneminde kulübe 1000-1500 kişiyi üye yapmak istediği, kendisine ‘Kişi başı 10 bin TL ile istediğinizi üye yapabilirsiniz’ teklifi götürüldüğü, Gökçek’in kendi üyelerinin 1 TL’den kayıt olmasını istemesinden dolayı, yüzde 5 kuralının Yiğiner yönetimi tarafından geri getirildiği ortaya çıktı.

 

KULÜBÜN BORCU 200 MİLYON CİVARINDA

 

A.Gücü kulübü, Bankalar Birliği ile borçların yapılandırılması konusunda, müracaatını yapmış durumda. İlk planda, kulübün en fazla 150 milyon TL’lik borcunun yapılandırılması düşünülüyor. Bu para hibe edilmeyecek. Borçlar yapılandırıldıktan sonra 2 sene boyunca kulüp faiz ödemesi yapacak. Daha sonra ise yapılandırma için gerekli olan ödemeleri gerçekleştirilecek. Stat konusu sürüncemede kaldığı için kombine kartların satışında ilgi beklentinin altında kalmış durumda. Yiğiner’in düşüncesine göre, yeni sezona borçlar yapılandırılarak girilirse, bilet fiyatları 50 TL’den aşağı olmayacak. Yapılandırmada, Eryaman Stadyumu’ndan elde edilecek gelir taahhüt edilecek. Ankaragücü için kongre süreci ve sonrasında tartışılacak belki de en önemli gündem, kulübün borcu. Şu an ki mevcut toplam borcun 200 milyon TL civarında olduğu belirtiliyor. Bu borcun 60 milyon TL’si şahıslara. Geçen sene kendi imkânlarını kullanarak kulübe 10 Milyon TL girdi sağladığını belirten Yiğiner, kulübü 72 milyon dolar borçla devraldıklarını hatırlatıp, mevcut borcun, diğer kulüplerle karşılaştırıldığında ödenmeyecek bir borç olmadığı görüşünde. Yiğiner, çok dağınık borç ödemeleri olduğundan her konuda şeffaf olamadıklarını dile getirip, 30 Temmuz’daki genel kurulda, bilanço rakamlarını açıklayacaklarını, ilerde mali genel kurul yapıp bilançoyu oluşturan gelir-gider tablolarını delegelere sunacaklarını duyurdu.

 

KULÜBÜN İÇİNDE NELER YAŞANIYOR

 

Tandoğan Tesisi’nin tahsisi Ankaragücü’ne ait olmadığından, oraya yatırım yapılamadığı, bunun için de ortak protokol imzalanması gerektiği belirtiliyor. Futbol şubesinin şirketleşmesi faaliyete geçmiş değil. Daha önce şirketten yüklü bir hisse alan İhsan Akalan’dan da hisseleri kulüp tarafından geri alınmış durumda. MKE’den yönetici alma kuralı ise kurum istemediği için hayata geçirilemiyor. 2009-2011 yılları arasında kulüp başkanlığı yapan Ahmet Gökçek ve yöneticileri, mahkeme kararıyla yok hükmünde sayıldığından, o dönem ki yöneticilerinin de alacaklarının yok hükmünde olması yönündeki davalar kulüp tarafından takip ediliyor. Dava ilerlerken, savcının değişmesi ve gelen savcının takipsizlik kararı, bu süreci farklı bir noktaya getirmiş durumda.

 

TARAFTAR AĞCABAĞ VE EKİBİNİN YANINDA

 

Taraftarın büyük çoğunluğunun desteğini arkasına almış durumdaki Murat Ağcabağ ve ekibi ise hedefleri doğrultusunda plan ve projelerini yapmış durumda. Bu kongrenin sonucu ne olursa olsun hedeften şaşmayacakları ve amaçlarına ulaşana kadar mücadeleyi sürdürecekleri inancındalar. Ağcabağ’a iddiasına göre kulübü iki kişi yönetiyor ve taraftarın yüzde 95’i bu yönetimi istemiyor.

 
Yaz modası
 
5 ayda 20 bin kiloya yakın atık toplandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Burada olmak onur verici
Ülkesinin Milli Takımı Senegal ile Afrika Uluslar Kupası’nda mücadele ...
Kimseye bedava bilet verilmeyecek
Hiçbir kurum ve kuruluşun yanlarında olmadığını belirten Cavcav, “Süper ...
Gençler’de son adımlar
Kırmızı-siyahlılar, ikinci etap çalışmalarına Bolu’da başladı. Kaplan, ...
 
Gençlik rüzgarı
Takımın Başantrenörü Serdar Eler, biri yabancı 6 oyuncu transferi kadroyu ...
A.Gücü’nde lisanslar tamam
Başken temsilcisi, kaleci Altay Bayındır’ı Fenerbahçe’ye gönderirken, ...
Eylül’de derbi başkadır
Süper Ligde 2019-2020 Cemil Usta Sezonu fikstürü çekildi. İki takım, 6. ...
 
Gençler berabere kaldı
Süper Ligin Başkent temsilcisi Gençlerbirliği, Antalyaspor ile oynadığı ...
Beştepe’de transfer atağı
Süper Lig’in Başkent temsilcilerinden MKE Ankaragücü, iç transferde 6 futbolcuyla sözleşme yeniledi.
Angelica Robinson Ormanspor’da
Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden OGM Ormanspor, 32 yaşındaki ...
 
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Yerel Seçimlerin Ulusal Yansımaları: İmamoğlu'nun Yükselişi
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
İstanbul Belediye Başkanlığı İçin Gözden Kaçan İsim: Metin KÜLÜNK
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
CHP'deki Kurultayın Kazanını Ekrem İmamoğlu'dur
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri