HÜRRİYET’in 5 Eylül 2008’de "Almanya’ya girişi yasak" başlığı ile verdiği haberi aynı gün yalanlayan RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın bu sırada gösterdiği belgenin tahrif edilmiş olduğu ve gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Akman’ın dağıttığı belgenin gönderildiği Main-Taunus Kaymakamlığı "Bizim düzenlediğimiz orijinal belge bu değil. Üzerinde değişiklik yapılmış" dedi.
Hürriyet, 5 Eylül 2008’de RTÜK Başkanı Zahid Akman hakkında, Almanya’nın Main-Taunus Bölge Yabancılar Dairesi’nin, mali suç işlediği gerekçesiyle Almanya’ya girişini 5 yıl yasaklandığına ilişkin bir haber yayınlamıştı. 5 Eylül’de Zahid Akman ve avukatı, Main Taunus Yabancılar Dairesi’ne ait olduğunu öne sürdükleri bir belge ile bu haberi yalanladılar.
CNN Türk ortaya çıkardı
Bu gelişme üzerine harekete geçen CNN TÜRK muhabiri, Main-Taunus Bölge Yabancılar Dairesi’ne belgeyle ilgili başvuru yaptı. Daire gizlilik nedeniyle belgeyle ilgili açıklama yapmadı. Ancak söz konusu belge kendilerine ulaştırılırsa gerçek olup olmadığına dair bir açıklamaya yapabileceğini bildirdi. CNN TÜRK muhabiri Erhan Merttürk Akman’ın kamuoyuna açıkladığı belgeyi Alman yetkililere ulaştırdı. Önceki gün Main-Taunus Bölge Yabancılar Dairesi, başvuruya cevap verdi ve belgenin sahte olduğunu açıkladı.
’Orijinal değil’
Main-Taunus Kaymakamlığı Basın Sözcüsü Deike Wichmann, Akman’ın avukatının, Hürriyet’te yayınlanan haberden sonra Main-Taunus Kaymakamlığı’ndan aldığı "Oturum Yasası’nın 11. Maddesi’ne göre Almanya’ya Akman’ın girişi ile ilgili bir engel yoktur" belgesinin, kendilerinin verdiği orijinal belgeden farklı olduğunu söyledi. Wichmann, "Bizim düzenlediğimiz orijinal belge bu değil. Üzerinde değişiklik yapılmış. Bu nedenle de Frankfurt Savcılığı bir soruştuma başlattı" dedi. Akman’ın avukatı ise bu gelişme üzerine "Belgeyi bize Almanya’daki avukat gönderdi" açıklaması yaptı. Akman hakkında Main Taunus Yabancılar Dairesi’nin mali suçlardan dolayı ’ülkeye girişi sakıncalı’ (Einreisebedenken) kararı olduğu ileri sürülmüştü.
Kooperatifte de yalan
Akman’ın avukatı Ali Yıldız, Almanya’da evsahibi yapma vaadiyle binlerce kişiden yaklaşık 6 milyon Euro para toplayan ve iflas eden Offenbach&Frankfurt Yapı Kooperatifi’ne (OFWG) müvekkilinin sadece bir yıl yönetici olarak atandığını açıklarken, mahkeme belgeleri bunu da yalanlıyor. Mahkemede yer alan belgelere göre OFWG Denetleme Kurulu 28 Temmuz 2003 tarihinde yönetim kurulu üyeleri Kenan Özer ve Metin Polat’ın üyeliklerine kişisel nedenlerden dolayı son verip, ikisinin yerine Aykut Zahid Akman ve Deniz Feneri davasında mahkûm olan Mehmet Gülhan’ı atadı.
2003’ten beri üye
Denetleme Kurulu’nun bu kararı, Offenbach am Main Mahkemesi’nce 13 Ağustos 2003 tarihinde onaylandı. Böylece Zahid Akman, avukatının açıkladığı gibi 2004 yılında değil 2003 yılından itibaren Deniz Feneri davasında mahkûm olan Mehmet Gülhan ile kooperatifin yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Akman’ın yönetim kurulu üyesi olmasından sonra adına kooperatif antetli kağıtlar da basıldı. Bu antetli kağıtlarla sağ alt köşesinde şirketin yönetim kurulu bölümüne Zahid Akman ile Mehmet Gülhan’ın da adı yer alırken, isimlerin hemen altında ise kooperatifin banka bilgileri yer aldı. Frankfurt Savcılığı, OFWG Kooperatifi ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.
Hürriyet’e bu belgeyle yanıt vermişti
ZAHİD Akman, Hürriyet’te 5 Eylül 2008’de manşete çıkan ve Almanya’ya girişinin 5 yıl yasaklandığına ilişkin haber üzerine, aynı gün sert bir açıklama yapmıştı. "Akman’ın Alman Oturum Yasanı’nın 11. maddesine dayanarak ülkeye girişine engel yoktur" yazılı belgeyi gösteren Akman, "Bu iftiraların hesabını sormak için yargı önünde girişimlerde bulunacağız" demişti.
Sahtecilikten soruşturma açıldı
Zahid Akman’a Almanya’da yeni bir soruşturma açıldı. Belgede sahtecilikten açılan soruşturmayı Frankfurt Savcılığı ve Frankfurt Kriminal Dairesi yürütüyor. Deniz Feneri dosyasına bakan ve soruşturma çerçevesinde zanlıların ilk ifadesini alan Frankfurt Kriminal Dairesi Komiseri Alexander Böhm, Hürriyet’e belgede sahtecilik yapıldığı gerekçesiyle yeni soruşturma açıldığını açıkladı. Böhm, sürdürülen soruşturma ile ilgili "Çok açık söylüyorum. Belgede sahtecilik yapıldığı için soruşturma sürüyor. Dr. Akman’ın gösterdiği belge kesinlikle orijinal belge değil. Belgede sahtecilik yapılmış. Bununla ilgili soruşturma sürüyor" açıklamasını yaptı. Akman, belgenin "sahte" olduğunun kanıtlanması halinde, Türkiye’de de "sahtecilik" ve "mahkemeyi yanıltma" ile suçlanabilecek.
Suç işleme potansiyeli olan kişilere yönelik
ALMANYA’da kamu düzenini tehlikeye sokacak kişilere yönelik "Einreisebedenken" kararının alındığını açıklayan Berlinli Avukat Mehtap Ayhan, şu bilgileri verdi: "Yabancılar Dairesi, suç işleme potansiyeline sahip kişileri Almanya’ya sokmamak veya girdiği taktirde yakalanmalarını sağlamak amacıyla böylesi karar alır. Burada açıkça belirtilmemekle birlikte uygulamada amaç, kişinin ülkeye girişini engellemektir. ’Einreisebedenken’ kararı Almanya için tehlike arz eden kişilere yönelik alınır. Güven duyulmayan kişilere yöneliktir" dedi.