Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynakları Daire Başkanı Özgür Güven, kongrede yaptığı konuşmada, tüm dünyanın kabul ettiği bir marka olan Ankarakeçisini hak ettiği yere ulaştırmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:
"Ankara Birliğimiz, merkez birliğimiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız veAnkara Üniversitesi ile beraber projeler yürütüyoruz. Ortaya çıkan projelerden yeni şeyler öğreniyoruz. Yetiştiricilere yüzde 50'si hibe olmak üzere anaç koyun, keçi desteği başlattık. Bu kongrenin de ana sponsoruyuz. Yetiştiricilere kırkım eğitimleri veriyoruz. Türkiye'de ilk kez kırkım şampiyonası yaptık. Tiftik kalitesi için kırkımın makineyle yapılmasını özendiriyoruz. Bu sürecin her aşamasında, bütçemiz doğrultusunda destek olmaya çalışıyoruz. Sektörde kadınların daha çok olması için uğraşıyoruz. İnşallah kırkım alanında da bir dünya şampiyonu çıkaracağız. Türkiye'de ilk kez mobil kırkım aracını hizmete sokacağız.”
‘ÇALIŞMALARDAN MEMNUNUZ’
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürsel Dellal de, “Son 10 yıldır Büyükşehir Belediyesi, Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Ankara Ticaret Odası ile Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar, bizi çok memnun ediyor. Ankara keçisi tiftiğinin yanı sıra Ankara oğlağı eti üzerindeki çalışmalarla da büyük bir değer yaratıldı” dedi. Konuşmaların ardından Ankara'da bir çalıştay düzenlenmesi önerisi tüm katılımcılar tarafından kabul edilirken, bu konuda bir danışma kurulu oluşturulmasına da karar verildi.