Bu kapsamda bölgede tarihi dokuyu yeniden ortaya çıkarmak ve çirkin görüntüyü ortadan kaldırmak için başlattığı çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin, salaş durumda bulunan ve çirkin, metruk bir görüntüye neden olan binaları bir bir yıkmasıyla birlikte tarihi Antik Tiyatro da yavaş yavaş gün ışığına çıkmaya başladı.
Metruk binalar
Bölgeyi karartan metruk biçimdeki binaların, tarihi binalara ve çevreye zarar vermeden, profesyonel bir şekilde yıkımının gerçekleştirildiğini, Antik Tiyatro’nun üzerindeki tüm binaların bir bir yıkıldığını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Yıkımlar ilerledikçe Roma devrinden kalma 5 bin kişilik Antik Tiyatro da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Ortaya tamamen çıkmasının ardından da restorasyonunu yapıp, koruma altına alacağız ve tarihe tanıklık yapan güzelliğini yeniden sergileyeceğiz” dedi.
Adım adım tarih
Daha önce de bölgede bulunan ve görüntü kirliliğine neden olan, tarihi örten Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait dört katlı binayı, İlksan Öğretmenevi’ni, Anıl Otel’i ve çevredeki altı binayı yıkan Büyükşehir Belediyesi, yapılan çalışmalarla bölgenin tarihe tanıklık eden dokusunu adım adım ortaya çıkarıyor.
Gökçek, “Bu bölge birinci derecede arkeolojik kazı alanı, bu kapsamda da kazı çalışmaları uzman ekiplerce, Müze Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmekte. Ortaya çıkarılmaya çalışılan tarihi eser de Roma döneminden kalma bir antik tiyatro. Bunun 5 bin kişilik olduğu söyleniyor. Bu antik tiyatroyu açığa çıkarıp Ankaralıları tarihi ile buluşturmak istiyoruz” diye konuştu.