Türk Parlamenter Gazeteci ve Yazarlar Birliği Başkanı ve önceki dönem milletvekillerinden İbrahim Aydemir, Türkiye’nin uluslararası alanda elde ettiği diplomatik kazanımları değerlendirerek, “Dünya siyaseti artık Türkiye merkezli yeniden dizayn ediliyor” dedi. Aydemir, Suudi Arabistan’daki zirvede ABD’nin Suriye’ye yönelik yaptırımların kaldırılması yönünde yeşil ışık yakmasının Türkiye’nin etkili ve ilkeli dış politikasının bir sonucu olduğunu kaydetti.
BARIŞ, İSTİKRAR VE DİPLOMASİDE TÜRKİYE MİHENK TAŞIDIR
Türkiye’nin, savaşın gölgesinde kalan bölgelerde barış diliyle yükseldiğini ifade eden Aydemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen diplomasi trafiğinin yalnızca Türkiye’nin değil, tüm insanlığın yararına olduğuna işaret etti. Avrupa güvenlik mimarisinde Türkiye’nin vazgeçilmez konumda olduğunu vurgulayan Aydemir, “Barışı önceleyen bu kararlı tutum, ülkemizi küresel çözüm aktörü haline getirmiştir” diye konuştu.
MİLLİ SAVUNMA SANAYİİNDE BÜYÜK BAŞARI: HÜRJET
Savunma sanayisindeki gelişmelere de değinen Aydemir, HÜRJET’in İspanyolların tercihi haline gelmesini, “Bu başarı yalnızca teknolojik değil, aynı zamanda siyasi bağımsızlık beyanıdır” sözleriyle değerlendirdi. HÜRJET’in Türkiye’nin bağımsızlık hedefinin uçuşa geçmiş hali olduğunu ifade eden Aydemir, genç mühendislerin bu başarıdaki payını da özel olarak takdir etti.
TERÖRSÜZ BİR YÜZYILA KARARLILIKLA İLERLİYORUZ
Türkiye’nin terörle mücadelede artık savunmada değil, inisiyatif sahibi olduğunu belirten Aydemir, “Yıllarca güvenlik sorunlarıyla oyalanan bir Türkiye’den, şimdi küresel güvenliği şekillendiren bir Türkiye’ye evrildik. Terörsüz bir yüzyıla adım atmış bulunuyoruz. Bu kazanım milletin birlik ruhuyla mümkündür” dedi.