Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, bu belgenin önemini anlatırken şu bilgileri verdi:
“Yirminci yüzyılın son yarısı, kalp ile ilgili hastalıkların toplumda en çok görülen ve en çok öldüren hastalıklar haline geldiği yıllar. Bu nedenle 1970’lerden itibaren Amerika ve Avrupa’da kardiyoloji uzmanlık eğitimi, üzerinde çok durulan ve titizlenilen bir eğitim alanı haline geldi. Zamanla sayıdan çok, verilen hizmetin ve eğitimin kalitesi ön plana çıktı. Prof. Dr. Mehmet Haberal’in 1993’de kurduğu Başkent Üniversitesi, sağlık alanında Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesi olarak, 1997’de sağlık ve eğitim alanında ISO kalite belgesi alan ilk üniversite oldu.
Yeterlilik kurulu
2004’te özerk ve kar amacı gütmeyen bir kurum olarak kardiyoloji alanında faaliyete geçen Türk Kardiyoloji Yeterlilik Kurulu (TKYK), ilk olarak tüm yurt çapında Kardiyoloji uzmanlık eğitiminin standartlarını oluşturup süreç içersinde yükseltmeyi hedefledi. Bugüne kadar yaptığı sınavlarla çok sayıda meslektaşımızın çağdaş anlamda “yeterli” olduklarını onayladı. Kardiyoloji uzmanlarının yeterlilikleri hiç kuşkusuz eğitim gördükleri kurumların yeterliliği ile de sıkı sıkıya bağlı. TKYK, ülkemizde kardiyoloji alanında eğitim vermekte olan tüm eğitim kurumlarına çağrıda bulundu. Oluşturulan ayrıntılı raporların incelenmesi, kurumun eğitim, hizmet ve araştırma olanaklarının yerinde değerlendirilmesi, sonunda bu yıl Türkiye’de ilk kez başvurular arasından Başkent, Gazi, Kocaeli ve Trakya Üniversiteleri Kardiyoloji Anabilim Dalları’na, kardiyoloji alanında uluslararası gereklere ve ulusal standartlara uygunluk belgesi verilmesine karar verildi.”