İçerİğİ coğrafi koşullara göre değişebilen ve pek çok ülkede geleneklerle harmanlanan tatlı olan Aşure, besteci Mehmet Can Özer’e bu yönüyle ilham vermiş ve 2006 yılında sesler üretmek için bir yazılım geliştirmiş. Bir mikrofon ile herhangi bir sessel olaya tepki verebilecek şekilde tasarlanan Aşure sayesinde herhangi bir ses canlı olarak başkalaştırılarak sesi üreten kişilere bir
fikir olarak geri sunuluyor.
Aşure konser dizisinde de dinleyicilere hem elektroakustik müziğin, hem komşu ülkelerin geleneksel enstrumanları ve müziklerinin hem de bu yepyeni etkileşimin ürünleri ile bir doğaçlama ortamı yaratılıyor.
Konserler dizisi
Alman video ve animasyon sanatçısı Max Hattler’in tasarladığı görseller projenin müzisyenlere ve seyirciye ilham verici ve bütünleyici bir unsuru oluyor. Ankara Goethe Enstitüsü’nün komşuluk projesi kapsamında Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın işbirliği ile düzenlenen Aşure Konserler dizisi Ankara Goethe Enstitüsü salonunda gerçekleşecek. Herkesin izleyebileceği konserler dizisinde ilk olarak 12 Ekim’de Türkiye’den Cenk Güray (Perdesiz bağlama) ve Miyase Bayramoğlu (Ney) performans sergileyecek. 13 Ekim’de ise Alman video sanatçısı Max Hattler’in söyleşisi yer alıyor. 19 Ekim’de Suriye’den ud sanatçısı Issam Rafea, 26 Ekim’de Iran’dan Mohsen Taherzadeh (Tef, tambur, erbane), 2 Kasım’da keman sanatçısı Eda Özer ve korno sanatçısı Güloya Altay ve son olarak 9 Kasım’da Bulgaristan’dan kaval sanatçısı Theodosii Spassov sahne alacak.