EĞİTİM-İş Sendikası üyesi bilişim teknolojileri dersi öğretmenleri, dersin ilköğretim 4. ve 5. sınıflarda kaldırılmasını diğer sınıflarda seçmeli hale getirilmesini protesto etti.
Kızılay’da toplanan sendika üyeleri, çeşitli pankartlar açarak ve sloganlar atarak, Milli Eğitim Bakanlığı önüne kadar yürüdü.
Sendikanın Genel Özlük Hukuk ve Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) Sekreteri Ömer Arslan, burada grup adına yaptığı basın açıklamasında, bilişim teknolojileri dersinin ilköğretim 4. ve 5. sınıflarda kaldırıldığını, 6.,7.,8. sınıflarda ve liselerde seçmeli hale getirildiğini söyledi.
12 bin öğretmen fazla
Dersin zorunlu olmadığı için yeterli ilgiyi göremediğini ifade eden Arslan, “Bu durumda öğrenciler bilinçsiz şekilde bilgisayar kullanmaya sürüklenmektedir. 12 bine yakın öğretmen norm fazlası durumuna düşürülerek zorunlu yer değişimine zorlanmaktadır. Okullarımız teknoloji çöplüğüne dönüşmek üzeredir” diye konuştu.
MEB tarafından uygulamaya konan FATİH projesine de değinen Arslan, “Eğitimde devrim diye nitelendirilen FATİH projesinin açıklanıp ardından bilişim teknolojileri derslerinin kaldırmaya çalışmak nasıl bir bakış açısıdır” diye sordu.
Arslan, bilim teknolojileri dersi öğretmenlerinin, “dersin ilköğretim okullarında ve 9. sınıflarda zorunlu, diğer sınıflarda seçmeli olmasını, müfredatın güncellenerek, dersler haftada iki saate çıkarılmasını, ilköğretimde zorunlu formatörlüğün kaldırılmasını, bilişim teknolojisi sınıflarının yenilenmesini ve her okula kadrolu öğretmen atanmasını” istediklerini söyledi.
Grup basın açıklamasının ardından yanlarında getirdikleri klavye, mouse ve CD’leri yere atıp kırdıktan sonra dağıldı.