Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
HABERLER>YEREL HABERLER
2 Temmuz 2022 Cumartesi - 20:45

Büyükşehirden amatör spor kulüplerine 350 bin TL’lik destek

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Amatör Spor Kulüpleri Spor Malzemesi Dağıtım Töreni’ne katıldı.

Büyükşehirden amatör spor kulüplerine 350 bin TL’lik destek

Sümer Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen törene Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, AK Parti Kayseri İl Başkan Yardımcısı Fatih Üzüm, Spor A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Somtaş, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mutlu Önal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman, spor kulüpleri başkanları, daire başkanları ve sporcular katıldı.

Verdiğimiz destekler artık meyvelerini vermeye başladı

Törende konuşan Başkan Büyükkılıç, "Her ne kadar amatör desek de davranışınızla, yaklaşımınızla profesyonellere Allah’ın izniyle taş çıkaracak konum ve durumdasınız, müsterih olun. Sizleri tebrik ediyorum, sporcu yavrularımız olarak, spora gönül veren yavrularımız olarak her branşta sizlerin yanında olduğumuzu buradan paylaşmak istiyorum" dedi.

Başkan Büyükkılıç, amatör spora verdikleri desteklerin artık meyvelerini vermeye başladığını vurgulayarak şöyle konuştu:

“Elbette, Kayseri birliğin, beraberliğin, dayanışmanın sembolü. Burada Mutlu hocama, kıymetli yönetimine teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Bizlerle uyum kültürü içerisinde, kıymetli belediye başkanlarımız her biri ile ayrı ayrı dayanışarak, 16 ilçe belediye başkanım, biz hiçbirbirini birini diğerinden ayırmıyoruz, hepsini bağrımıza basıyoruz. Ve aynı şekilde Mutlu başkanım da onlarla iş birliği halinde bu çalışmaları sürdürüyor. Amatör spora verdiğimiz destekler de Allah’a şükürler olsun artık meyvelerini vermeye başladı. Sonuçta başarıdan da başarıya koşuluyor.”

Amatör spora 700 bin TL’lik destek

Büyükkılıç, iki defa yapılan destek yardımının toplam 700 bin liralı bulduğunu dile getirdi. Yapılan yardımı 1 milyon liraya çıkarak Büyükkılıç, “Burada epeyce rakamlar yazmışlar onu veriyoruz, şunu veriyoruz. Sanırım iki defa veriliyor, 350’şerden 700 bin lira diye de bir rakam yazmışlar. 1 milyonun suyu mu çıktı diye ben burada şöyle gönlümden geçirdim. Ben bu arada Gençlik Spor İl Müdürümüze özellikle teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Sporcu dostu olarak Gençlik Spor Bakanımızın talimatları doğrultusunda spor okullarının başlangıcını oluşturan yaklaşım içerisinde kıymetli valimizle birlikte binlerce yavrumuzun o mutlu anını paylaştık ve spora olan desteklerini de biliyoruz. Sizlerle olan iş birliğini de biliyoruz. Zaten Kayseri Büyükşehir Belediyeleri ve ilçe belediyeleri sporun ve sporcunun dostu. Onların yanında yer alıyor. Bundan sonraki süreçte bizim çok daha fazla başarıya koşmamız lazım” şeklinde konuştu.

Büyükkılıç’tan Pınarbaşı voleybola teşvik ödülü

Başkan Büyükkılıç, Efeler Ligi’ne yükselmesi dolayısıyla Develispor’a 500 bin liralık destek verdiklerini hatırlatarak, "Bu arada Pınarbaşımız’ın voleybolda ikinci lige çıktık değil mi, çıkmanın bir bedeli olmaz mı" dedi ve 50 bin lira başarı teşvik ödülü verdi. Büyükkılıç ayrıca talep edilmesi üzerine Hacılar Erciyesspor’a da 100 bin liralık teşvik yardımında bulundu.

Öte yandan, Spor A.Ş.’nin 100 binlerce gence, çocuğa birer birer ulaştığını ifade eden Büyükkılıç, onların sporla tanışmasını, 15 alanda onların sporcu olarak yetişmesini, profesyonel sporcu gibi davranmasını sağlayan yaklaşımlar sergilediğini dile getirerek Spor A.Ş.’yi tebrik etti, başarılarının devamını temenni etti.

Sporculara ve kulüp yöneticilerine seslenen Büyükkılıç, spora her zaman destekçi olacaklarını dile getirerek şunları kaydetti:

“İlçelerdeki belediye başkanlarımız da bilirler ki oradaki spor merkezlerimizle el ele, gönül gönüle adeta her alanda biz varız diyoruz. Şimdi 75 tane amatör spor kulübünden söz ediliyor. Bu sayıların artması lazım. Amatör spora gönül veren yavrularımızın sayısının artması lazım. Sağlıklı bir toplum oluşturma, gençlerimizin kendisi ile barışık hale gelmesini sağlamak adına spora desteklerimizin artarak devam etmesi lazım. 2021 yılında Spor A.Ş.’nin 154 bin 800 kişiye spor hizmeti verdiğini Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesindeki, bunu söylemesi bizleri keyiflendiriyor. Spor okullarımızda 25 bin öğrencimize şu anda hizmet veriyoruz ve onlara hizmetimizi sürdürüyoruz. Mutlu başkanımız yeni projelerden söz etti. Projeleri getir, destek bizden diyoruz. Yeter ki proje makul olsun, yeter ki bu yavrularımıza hizmet edecek şekilde olsun. Kızlarımız diyor ki futbolda biz de varız, voleybolda biz de varız diyor. Başkanım bizleri de unutma diyor. Siz başarıya koşun desteklemesi bizden diyorum. Kayseri’miz elbette ki ticaretin endüstrinin merkezi. Bunun yanında turizmin, kültürel çalışmaların, gastronominin, kayak merkezi diye Erciyes Kayak Merkezi, Haseki Başkanımızı gerçekten dua ederek, minnetle teşekkür ederek böyle bir eseri Kayseri’mize kazandırdığı için teşekkür ederek kulaklarını çınlatmak istiyorum. Bizim de takdir edersiniz orada yaptığımız Yüksek İrtifa Merkezi çalışmaları ile ulusal ve uluslararası takımların gelip burada kamp yapmaya başladığını görmek de bizleri ayrıca keyiflendiriyor. Ben bu anlayış içerisinde bir sporcu dostu olarak hepiniz sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”

Başkandan öte ağabeylik yapan Büyükkılıç’a teşekkürü borç biliriz

Törende konuşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mutlu Önal ise başkandan öte ağabeylik yapan Başkan Büyükılıç’a teşekkürü borç bildiklerini dile getirerek, “Bu yardımlar neticesinde kulüplerimizin idmanla ilgili malzeme problemleri çözülmektedir. Bu noktada bize ve amatör camiaya başkanlıktan ziyade abilik yapan ve destek veren, yanımızda olan Memduh başkanımıza amatör camia olarak teşekkürü borç biliriz” ifadelerinde bulundu.

Destekler sayesinde 12 yeni takım kuruldu

Destekler sayesinde 12 yeni takımın kurulduğunu ve göreve geldiklerinden bu yana 25 proje belirlediklerini ifade eden Önal, verilen destekler sayesinde 12 tane yeni takımın kurulduğunu, lig sayılarının ise 60’tan 75’e ulaştığını ifade etti. Önal, gerçekleştirilen spor faaliyetleri neticesinde 2 çocuğu dahi bağımlılıktan kurtarıp onlara vatan, millet, bayrak, Kur’an sevgisi aşılamak en büyük mutlulukları olacağını dile getirdi. Ayrıca, Başkan Büyükkılıç sayesinde yılda bir defa yapılan yardımların yılda iki defaya çıktığını ifade eden Önal hem Büyükkılıç'a hem de destek verenlere teşekkür etti.

Törende Kayseri’deki 75 Amatör Spor Kulübü’ne toplam değeri 350 bin liralık bin 550 eşofman takımı, bin 550 yağmurluk, 30 çift boks eldiveni, 30 lapa, 20 basketbol topu, 20 voleybol topu ve 20 hentbol topu dağıtıldı.

Hibya Haber Ajansı

 
Halterde bronz madalya
 
Binali Yıldırım, Bursa'daki tramvay hattı açılışına katıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Açıkhava'da Bursa Nilüfer Kadın Korosu
Bursa Nilüfer Kadın Korosu, Festival Özel Konseri ile Kültürpark Açıkhava ...
Bursa'ya yatırımlar artıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa programı kapsamında Büyükşehir ...
Şanlıurfa'da silahlı kavga
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde çıkan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.
 
Malatya'daki deprem
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya'da meydana gelen depremle ilgili ...
Malatya'da 4.4 şiddetinde deprem
Malatya'da 4.4 şiddetinde deprem oldu.
Büyükkılıç, AK Parti İlçe Yönetim Toplantısı'na katıldı
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl ...
 
Bursa yeşile bürünüyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kente ...
Başkan Altay'dan Meram Çamlıbel incelemesi
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediye tarafından ...
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi sporcuları milli takıma seçildi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcuları Kick Boks Milli ...
 
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Yerel Seçimlerin Ulusal Yansımaları: İmamoğlu'nun Yükselişi
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
İstanbul Belediye Başkanlığı İçin Gözden Kaçan İsim: Metin KÜLÜNK
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
CHP'deki Kurultayın Kazanını Ekrem İmamoğlu'dur
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri