Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
'Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
"Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
HABERLER>SİYASET
23 Şubat 2022 Çarşamba - 22:46

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ALTAY'IN BASIN TOPLANTISI

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı konusunda, "Biz aynı noktadayız, vakti zamanı geldiğinde bu açıklanacaktır. Ama saray da bunu çok merak ediyorsa öğrenmenin bir yolu var. Seçim tarihini bugün açıklasın, yarın adayımızı açıklayalım." dedi.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ALTAY IN BASIN TOPLANTISI

Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Sağlık hizmeti verenleri koruyacak yasal düzenlemeler yakın." açıklaması üzerine "Günaydın Sağlık Bakanı, günaydın." ifadesini kullandı.

Bir hasta tarafından darp edilen Dr. Ebru Engin'in hastanede gözetim altında olduğunu belirten Altay, doktora saldıran kişinin salıverildiğini söyledi. Altay, doktorların korunamadığını savundu. 14 Mart Tıp Bayramı'ndan önce TBMM'nin yapması gereken iki büyük iş olduğunu belirten Altay, "Birincisi, bütün sağlık çalışanlarını memnun edecek yasal düzenlemeyi derhal Meclis'e getirin. İkincisi, sağlık çalışanlarımızı özellikle doktorlarımızı tam güvence altına alan bir yasal düzenlemeyi de derhal çıkaralım. 14 Mart'tan önce sağlık çalışanlarımıza, doktorlarımıza iki güzel haber verelim. CHP olarak bu konuda her türlü yapıcı katkıya, desteğe hazır olduğumuzu beyan ediyorum." diye konuştu.

Engin Altay, EYT'lilerin dün Meclis'te olduğunu hatırlatarak "AK Parti'li siyasetçilere sesleniyorum; lütfen EYT'lilerin umutlarıyla oynamayın, çaresizlikleriyle dalga geçmeyin. EYT'liler, çaresizdir, mağdurdur." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının Enflasyon Araştırma Grubuna (ENAR) "2020 yılı hesaplarını inceleyeceğiz" diye yazı gönderdiğini anlatan Altay, "Bu, ayıptır. Bu, kokuşmuşluktur. Bu, devleti küçük düşürmektir. Bu, muhalefeti sindirmenin, muhalefetin burnunu sürtmenin yeni bir yoludur. Bu ceberut iktidarın gitmesine çok az kaldı. Herkesin biraz daha kararlı, sabırlı ve umutlu olmasını bekliyoruz. Medyanın, ekonomi yorumcularının, Enflasyon Araştırma Grubu gibi grupların cesurca gerçekleri kamuoyuyla paylaşmasını diliyor ve bekliyoruz." değerlendirmesini yaptı.

"İnternet sitelerine RTÜK kılıcını giyotin gibi sallıyorlar." diyen Altay, böyle toplumun sadece ayrışacağını ve kutuplaşacağını öne sürdü.

Ukrayna'daki gelişmeleri kaygıyla izlediklerini dile getiren Altay, "Umarız ki Erdoğan'ın kendince ürettiği kehanetler, dünya lideri, bölge lideri olma fantezisi Türkiye'nin başına yeni sorunlar açmaz." diye konuştu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik hamlesini kabul etmediklerini ve kınadıklarını belirten Altay, "Velev ki savaş çıktı; olmasını asla temenni etmiyoruz, inşallah bu beceriksizlikle, bu savrulmayla, bu fantezi dünyasıyla hazırlıksız yakalanıp Türkiye'nin başının ağrıyacağı sorunlarla karşılaşmaz. Bunu umuyoruz ve bunun için de uyarıyoruz." ifadelerini kullandı.

Altay, enerjide dışa bağımlılığın yanlış, bir ya da iki ülkeye bağımlılığın felaket olduğunu söyleyerek "Doğal gazı bir yere bağladık, sonuçlarını yaşıyoruz." dedi.

Rusya-Ukrayna sürecinde izlenecek politikanın TBMM'de görüşülerek hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Altay, "Yanına Dışişlerinden yetkili almadan oturup liderlerle konuşarak bu işler olmaz Erdoğan. Türkiye'nin başını belaya sokma. Türkiye'yi gereksiz riske atma. Bir çakıl taşı için hepimiz riske gireriz ama kendin fantezi yapacağım, dünya lideri olacağım, masada yer bulacağım diye Türkiye'yi anlamsız riske ve gereksiz sorumluluğa sokmamasını tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

Cemevlerinin STK statüsüne alınacağını kaydeden Altay, "Saygı duymuyorsun, bari saygısızlık yapma. Cemevi ibadethanedir. Benim gittiğim caminin elektrik faturasını hangi yolla tahsil ediyorsan, cemevini de öyle yapacaksın. İkisinde de aynı Allah'a dua ediliyor, aynı peygambere salavat getiriliyor. Birini STK, birini ibadethane olur mu öyle şey?" diye sordu.

Altay, fahiş fiyatla mücadele konusuna da değinerek "Fahiş fiyat noktasında mücadele edeceksen Tayyip Erdoğan olarak, Recep Erdoğan'la mücadele edebilirsin. Ya da Recep Tayyip olarak Sayın Erdoğan'la mücadele edebilir. Çünkü Türkiye'de fahiş fiyatın müsebbibi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Milletin depolarını basıp durma, marketçilerle, bakkalla uğraşma. Hırsını yen. Depocuya baskın vereceğine beynindeki hırsa ve ihtirasa baskın ver." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Altay, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili bir soruyu yanıtlarken "CHP'ye oy veren ve üye olan herkesin gönlündeki aday Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun bu konudaki açıklamalarına işaret eden Altay, "Biz aynı noktadayız, vakti zamanı geldiğinde bu açıklanacaktır. Ama çok merak ediliyorsa, saray da bunu çok merak ediyorsa öğrenmenin bir yolu var. Seçim tarihini bugün açıklasın, yarın adayımızı açıklayalım." ifadelerini kullandı.

 
Aydemir: ‘Erzurum mertliğin adresidir’
 
CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ POLAT'IN BASIN TOPLANTISI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK PARTİ'Lİ AYDEMİR'İN BASIN TOPLANTISI
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "hakkında yalan haber yapılarak, ...
CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ BEKAROĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, vatandaşın enerji fiyatlarının ...
DEVA PARTİSİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ YENEROĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, ...
 
AK PARTİ BALIKESİR MİLLETVEKİLİ SUBAŞI'NIN BASIN TOPLANTISI
AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Mecliste düzenlediği basın ...
AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ AYDEMİR'İN BASIN TOPLANTISI
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, CHP Gençlik Kolları üyelerinin ...
AK PARTİ ERZURUM MİLLETVEKİLİ AYDEMİR'İN BASIN TOPLANTISI
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, bir basın yayın organında ...
 
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ ÖDÜNÇ'ÜN BASIN TOPLANTISI
AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, kentsel dönüşüme destek mahiyetindeki ...
CHP EDİRNE MİLLETVEKİLİ GAYTANCIOĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI
CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Meclis'te düzenlediği basın ...
CHP BURSA MİLLETVEKİLİ SARIBAL'IN BASIN TOPLANTISI
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e düşmesinin ...
 
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
İstanbul Belediye Başkanlığı İçin Gözden Kaçan İsim: Metin KÜLÜNK
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
CHP'deki Kurultayın Kazanını Ekrem İmamoğlu'dur
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri