Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
28 Temmuz 2012 Cumartesi - 13:14

Eroğlu'dan su açıklaması

Ankara İçme suyu Projesi Gerede Sistemi'ni inceleyen Bakan Eroğlu, "2014'de tamamlanacak bu tesisle Ankara'nın 2050 yılına kadarki su ihtiyacı karşılanacak. Çamlıdere'de yeterli su var, iki yıl kuraklık yaşansa bile su sıkıntısı yaşamayız" dedi.

Eroğlu dan su açıklaması

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara İçme suyu Projesi Gerede Sistemi'ni inceleri. Eroğlu, “Su numunelerin derelerden alma usulü ve tekniği vardır. Her önüne gelen numune alıp da bunu tahlil edip bir takım mesajlar verirse halkta tedirginlik olur” dedi.
Eroğlu, Ümitköy şantiyesinde basın mensuplarıyla birlikte vagona binerek tünel içerisinde incelemelerde bulundu. Eroğlu, tünelin yaklaşık 32 kilometre uzunluğunda olduğunu belirterek, Ankara'nın uzun yıllar su ihtiyacını karşılayacak bu projenin 2014 yılında tamamlanacağını vurguladı.
 Türkiye'nin en uzun tünel projesinin burada yapıldığına dikkati çeken Eroğlu, “Ankara büyüdükçe su ihtiyacı artıyor. Tabi biz de büyük düşünüyoruz. Bu maksatla Gerede'den bu suyu getirmeyi planlamıştık. Bununla ilgili olarak geçmişte projeler yapılmış ancak elektrik enerjisi tüketimi olmasın diye tünel açtık. Yaklaşık 32 kilometre uzunluğundaki bu tünelle, buradan getirilecek suyu, Çamlıdere Barajı'na aktarmak mümkün. Gerçekten bu su Ankara'ya hayat verecektir” dedi.

Suda da çılgın proje!

Bakan Eroğlu, bu tesisle Ankara'nın 2050 yılına kadarki su ihtiyacını karşılanacağını vurgulayarak, şunları söyledi:
“Burada bir reflektör var ve buradan bu sular tünele alınarak suyu Çamlıdere Barajı'na kadar iletiyor. Türkiye'nin en uzun tüneli olduğu için çalışmaların üç noktadan başlamasını istedik. Üç köstebekle tünel açılıyor. Gerçekten bu muhteşem bir proje. Ankara için çılgın projelerden birisi.”
Eroğlu, projenin daha önce düşünüldüğünü ifade ederek, ancak hiç kimsenin buna cesaret edemediğini dile getirdi.
Artık enerji tüketmeden bu suyu Çamlıdere Barajı'na ileteceklerini anlatan Eroğlu, Ankara'da şu anda bir su probleminin olmadığını ancak gelecekteki ihtiyacını karşılamak istediklerini kaydetti.
 
 
Bakan Eroğlu, Çamlıdere Barajı'nda yeteri kadar suyun bulunduğunu vurgulayarak, iki yıl kuraklık yaşanması halinde bile Ankara'nın su sıkıntısı yaşamayacağını ifade etti.
Ankara gibi büyük şehirlerde tek bir kaynağa bağlı olmanın yanlış olduğunu belirten Eroğlu, “İki dikiş, üç dikiş gibi alternatifli kaynakları devreye sokuyoruz. Birinde problem olduğu zaman diğerinden su verilsin. İstiyoruz ki her daim, 24 saat, 365 gün her şehrimizde su aksın” dedi.


Şebeke suyu damacanadan temiz

Eroğlu, bir basın mensubunun “Ankaralılar gönül rahatlığı ile su içebilir mi?” sorusu üzerine şöyle konuştu:
“Ankaralılar şu anda bile gönül rahatlığıyla su içebilir. Bazen yanlış haberler çıkıyor. Mesela alüminyum ile ilgili bir takım haberler çıktı. Bunu ben de inceledim. Bunlar son derece yanlış haberlerdir. Kalkıp da uzaktaki bir dereden numune alıp bu numune ile değerlendirme yapmak yanlıştır. Ben ASKİ'nin analizlerini kontrol ediyorum ve gelirken de kontrol ettim. Gerek Dünya Sağlık Teşkilatı'nın, gerekse Sağlık Bakanlığı'nın bütün yönetmenliklerini sağlıyor. Bu numunelerin derelerden alma usulü ve tekniği vardır. Her önüne gelen numune alıp da bunu tahlil edip bir takım mesajlar verirse halkta tedirginlik olur.”
Ankara ve İstanbul'un suyunun tertemiz olduğunu vurgulayan Eroğlu, “Ankara ve İstanbul'un suyu pek çok damacana suyundan da daha temizdir. Alüminyum problemi diye de bir problem yoktur. Asıl olan içme suyu arıtma tesisinden çıkan suyun kalitesidir” dedi.
Eroğlu, vatandaşın deposuna ve apartman girişine kadar suyu tertemiz teslim etmenin Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ'nin görevi olduğunu dile getirerek, “Bir problem yoktur. Ancak vatandaşlar depo yaptırmışsa, bina içerisindeki tesisatında problem varsa onun sorumluluğu, bina sahiplerine aittir” ifadesini kullandı.
Ankara'dan bin 200 noktadan her gün numune alındığını ve şebekelerin kontrol edildiğini belirten Eroğlu, Sağlık Bakanlığı'nın da numune aldığını, dolayısıyla ortaya çıkan yanlış bilgilere mahal verilmemesi gerektiğini söyledi.
Bakan Eroğlu, bu tür yanlış bilgilerin, vatandaşın çok daha büyük bedeller ödeyerek alacağı suların satışına imkan sağladığını kaydetti.

HABERİN ÖZÜ/SÖZÜ

Her şey güzel de, aklımız
"şu anda bile"ye takıldı

BAKAN Veysel Eroğlu, Ankara ve İstanbul'un şebeke suyunun pek çok damacana suyundan daha temiz olduğunu açıkladı.
Açıkladı da, belgeleriyle ekrana yansıyan, damacana suların "çoğunun sağlıksız, mikrobiyolojik açıdan uygunsuz olduğu" iddiaları ortada duruyor.
Sağlık Bakanlığı "tahlil raporlarıyla" ispatlanan bu iddiaları hala araştırıyor.
Yine Çamlıca Barajı'nın iki yıl kuraklık olsa bile ihtiyacı karşılayacağını söylüyor. Söylüyor ama Sağlık Bakanlığı da, Çamlıdere'ye akan derelerden birisinde alüminyum artışı görüldüğünü açıklıyor. Tamam arıtma tesisinde sorun çözülüyor ama, ya başka dereler de varsa...
Zaten Bakan Eroğlu'nun "Ankaralılar şu anda BİLE gönül rahatlığıyla su içebilir" cümlesindeki "BİLE", şu an belki yönetmelik değerlerini aşmasa BİLE, suda farklı bir durum yaşandığını düşündürtüyor.
Ankara'da su kesintileri, suyun tazyiksiz akması da "örtülü su kesintisi mi var" sorusunu, yersiz bir soru olmaktan çıkarıyor.
Velhasıl, haberin özü/sözü, bu konunun daha çok su kaldıracağını ortaya koyuyor.

 
Mamak’ta olaylı gecekondu yıkımı
 
Mevsimlik işçiler çadır kentlerde yaşayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mamak’ta olaylı gecekondu yıkımı
Ege Mahallesi’nde yıkım kararı alınan gecekondu sakinleri ile emniyet ...
Yıldız yağmuru başlıyor
Başkent bugün meteor yağmuruna sahne olacak. Halk arasında yıldız kayması ...
Kaçak yapı ortadan kalktı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: “Son 9,5 yılda kaçak yapılar büyük ...
 
Hazır suyla saç traşı
Kutlu Mahallesi susuzluğa ‘isyan’ etti.
Bahçeli-Emek sakini tek mi-çift mi oynuyor
Bahçelievler, Emek sakinleri güne "Bugün elektrik mi kesilecek, su mu?" ...
Valilik uyardı
Ankaralılar daha dikkatli olmalı
 
Motosiklet üstünde gezdiler
Başkentli motosiklet tutkunu iki kafadar, motosiklet üzerinde 5 bin 200 ...
İhracat yüzde 20,3 arttı
ASO Başkanı Nurettin Özdebir, kamu kurumlarının ve belediyelerin yerli ...
İtfaiye ekipleri imdadına yetişti
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Başkent İtfaiyesi, ...
 
YAZARLAR
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Paranın değeri üretimdir, gerisi boş…
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Reyting Uğruna Değerlerimizin Yok Edilmesine Dur Demeliyiz
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Pazar yazısı
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Narin yavru üstünden bir taşla birkaç kuş vurma hesabı mı?
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
HÜDAPAR Başkanına: İlk 4 yetmez 66’da hep kalacak! Bu kadar net…
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
KÜRTLEŞMİŞ ERMENİLER VE YAHUDİLER MESELESİ: ASLINA RÜCU ETMEK
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri