Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SPOR
27 Nisan 2020 Pazartesi - 09:48

Futbol şenliği başka bahara

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Başkanı İsmail Dilber, “Topun ve çocuğun olduğu her yerde bulunma ilkemizi sürdürecek, altyapıya verdiğimiz önemi büyüterek, bu alana katkımızı her dönem sunacağız” diye konuştu.

Futbol şenliği başka bahara

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) tarafından her yıl geleneksel olarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen, TÜFAD Geleceğin Yıldızları Futbol Şenliği ileri bir tarihe ertelendi.

TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, derneğin 1965 yılından beri sürdürdüğü çalışmalarıyla, Türk futboluna önemli katkılar sağladığını, yurt çapında her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği başarılı organizasyonlarla tanındığını ve ülkemizin en büyük futbol sivil toplum kuruluşu olduğunun altını çizdi.

Dilber, Türk futboluna emeği geçmiş yönetim kurulu üyeleri, şube başkanları ve 23 bin 500 üye futbol antrenöründen oluşan TÜFAD ailesinin, ülke futbolunun gelişimi için her zaman özveriyle görev yaptığını vurgulayıp, “Derneğimiz, topun ve çocuğun olduğu her yerde bulunma ilkesini benimsemeyi sürdürecek, altyapıya verdiği önemi büyüterek, bu alana katkısını her dönem sunacaktır” dedi.

Dilber, bu amaç doğrultusunda, TÜFAD Geleceğin Yıldızları Futbol Şenliği’nin 7.’sini Antalya Manavgat’ta 23-26 Nisan 2020 tarihleri arasında düzenlemeyi planladıklarını hatırlatıp, şunları söyledi:

“Her geçen yıl daha da büyüyen bu organizasyona, TÜFAD’ın 57 şubesinden, amatör çocuklarımız, toplam 57 takım ve bin kişi katılacaktı. 2008 doğumlu, 12 yaş altı kategorisindeki amatör futbolculardan kurulan il karmaları, bu turnuvada mücadele edecekti. Türk futbolunun duayen isimleri, Süper Lig ve diğer profesyonel takımların oyuncu gözleme ekiplerinden yetkililer ve TÜFAD üyeleri de Antalya Manavgat’taki 4 gün boyunca, Geleceğin Yıldızları Futbol Şenliği’nde seçilmiş, 600 genç sporcumuzla bir araya gelecekti. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını nedeni ile geleneksel etkinliğimizi ileri bir tarihe ertelemek zorunda kaldık. Futbol ailesini, sağlıklı günlerde yeniden buluşturmayı hedefliyoruz. Önceliğimiz hepimizin sağlığı. Bunun için de kurallara uymalıyız. Her şey normalleşmeye başlar, salgın tehditi ortadan kalkarsa, okulların ara tatil yaptığı Kasım ayında bu yaş grubu çocuklarla turnuvayı yapabiliriz. Olmazsa, gelecek yıl, 2009 yaş grubu ile bahar ayında organizasyonu düzenleriz.”

 

ETKİNLİKTE 120 BİN ÇOCUĞA ULAŞILDI

 

Dilber, Uluslararası sporcu gelişimine bakıldığında spora başlama yaşının 7-8’lere kadar indiğini belirtip, şöyle konuştu:

“Bu nedenle profesyonel futbolcu seçimi en düşük yaşta olmalıdır. Gerek fiziki, gerek sosyal gelişimi açısından 12 yaş baz alınarak Türk futbolunun alt yapısına sporcu havuzu oluşturmak için turnuva, bu yaş grubu için düzenlenmiştir. Geleceğin Yıldızları Futbol Şenlikleri kapsamında, geçen 6 yıl içerisinde TÜFAD’ın 57 şubesi tarafından yapılan taramalar sonucunda, 120 bin çocuğa ulaşıldı. Antalya, Konya, Çanakkale, Afyon, Bursa ve Ankara’da yapılan organizasyonlarda 4 bin genç futbolcumuz yer aldı. İllerde yapılan tüm seçmelere amatör takımlarımızdan ve okullardan sporcular katıldı. Geleceğin Yıldızları Futbol Şenlikleri’nde bulunan 4 bin amatör sporcumuzdan yaklaşık 3 bin 200’ü (yüzde 75’i) profesyonel takımlarımızın altyapılarına geçti. Türk futbolunun altyapısında kaliteyi arttırmak amacıyla yapılan bu örnek organizasyonlar sayesinde, Geleceğin Yıldızları Futbol Şenliği’ne katılan 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 ve 2007 doğumlu 30 çocuğumuz 14 Yaş Altı ve 15 Yaş Altı Milli Takımlarımıza seçildi. Bu sonuç, TÜFAD tarafından düzenlenen bu organizasyonun Türk futbolunun altyapısına yaptığı katkıyı ve yapılan çalışmaların önemini göstermektedir.”

 

YÜZDE 75’İ PROFESYONEL TAKIMLARDA

 

“İllerde yapılan tüm seçmelere, amatör takımlarımızda ve okullardaki 12 yaş grubundaki çocuklarımız katıldı. 6 kez büyük turnuva, 5 kez finaller düzenlendi. TÜFAD Genel Merkez ve 56 şubemizden 600 antrenör seçmeler için çalıştı. 6 yılda, turnuvalarda 330 takım oluşturuldu. Turnuvalar sonunda, amatör takımlardan, profesyonel takımlarımızın alt yapılarına, lisanslı olarak

geçiş yaptı. 120 sporcu, Süper Lig takımlarının altyapılarına seçildi. Turnuvalar ve finaller boyunca toplam 800 maç yapıldı.

Turnuvalarda, 28 bin dakika oyuncu izleme gözlemi yapıldı. Sporculara 4 bin 600 adet malzeme dağıtıldı. 14 bin 400 gece konaklama yapıldı. 4 bin başarı madalyası dağıtıldı. 140 profesyonel takım oyuncu izleme görevlisi turnuvalara katıldı. Turnuvalar ve finaller çim sahalarda oynandı. Çocuklara, toplam 800 saat sosyal ve kültürel çalışma imkanı sağlandı. TÜFAD Danışma Kurulu’nda; Özkan Sümer, Tınaz Tırpan ve Nevzat Güzelırmak, Yürütme Kurulu’nda ise Alaaddin Naganlu, Osman Yozgat, Şakir Filiz, Ahmet Bingöl, Prof. Dr. Mehmet Acet, Bülent Fil ve Derya Doğru bu çalışmaların planlanması ve yürütülmesinde önemli rol oynadı.”

 
Akdeniz'de 4,2 büyüklüğünde deprem
 
Altındağ’a tandır evi geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Filenin genç sultanı ABD’den burs kazandı
Ayyüce Altıntaş, Arizona State Üniversitesi’nden tam voleybol bursu kazandığını ...
Gençlerbirliği Moshoeu’yi andı
Gençlerbirliği Kulübü, Güney Afrikalı eski futbolcusu John Leshiba Moshoeu’nin ...
A.Gücü’nde bireysel çalışmalar başladı
Koronavirüs salgını nedeniyle lige verilen aranın ardından çalışmalarını ...
 
Bizler takımı ligde tutacağız
Sarı-lacivertli ekibin, hem Türkiye hem de başkent için inanılmaz bir ...
Ankaragücü’nü yolda bırakmayız
Sarı-lacivertli ekibin yönetim kurulu üyesi Koca, “Kulüpler yaşayacak ...
Hentbol Federasyonu gelecek sezon için kaygılı
TÜRKIYE Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyuboğlu, dünyayı etkisi altına ...
 
Evden kata yarışmaları
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, koronavirüs günlerinde ...
Altın kemer güzel olur
Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, Avrupa, dünya ve olimpiyat ...
Filede seviye üst düzeyde
Verilen arada ülkesi Slovenya’ya giden ve çalışmalara evinde devam eden ...
 
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Yerel Seçimlerin Ulusal Yansımaları: İmamoğlu'nun Yükselişi
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
İstanbul Belediye Başkanlığı İçin Gözden Kaçan İsim: Metin KÜLÜNK
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
CHP'deki Kurultayın Kazanını Ekrem İmamoğlu'dur
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri