Zorbaca yöntemler devrede
MHP Genel Merkezi’nin, Olağanüstü Kongre talep eden delegeleri şubat ayında istifa ettiklerine dair belgeleri imzalamaya zorladığını açıklayan Kırıkkale delegesi Bülent Altınışık, bu yolla Olağanüstü Kongre için atılmış imzaların yasal bakımdan hükümsüzleştirilmek istendiğini söyledi.
Bahçeli hatırası
BAHÇELİ, Almanya’da Türk Federasyon Kurultayı’na katıldı. Gençler, şenlik havasında geçen kurultaya konuk olan Bahçeli ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
MHP kongre delegesine Genel Merkez baskısı!
MHP yönetimi, partide olağanüstü kurultay sürecini başlatan kongre delegelerini baskı altına aldı. Yönetim, delegelere zor kullanarak geçmiş tarihli istifa dilekçesi imzalatmanın peşine düştü
Bayındırlık İskân eski Bakanı Koray Aydın ve delege arkadaşlarının, yeter sayıda imza toplayarak olağanüstü kongrenin toplanması için başvuruda bulunması MHP Genel Merkezi’ni rahatsız etti. Ortaya çıkan bu gelişme sonrasında MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Işıklar’ın talimatıyla İl Başkanlıkları üzerinden olağanüstü kongrenin toplanması için imza atan delegelere yönelik baskı uygulattığı bildirildi. Odatv’nin haberine göre delegelerin şubat ayında istifa ettiklerine dair belgeleri imzalamaya zorlandıkları öne sürüldü. Tehdit, şantaj, adam dövme, ofis-büro basma gibi yöntemlerle bu belgelerin imzalatılmak; böylelikle de delegelerin olağanüstü kongre için atmış oldukları imzaların yasal bakımdan hükümsüzleştirilmek istendiği iddia edildi.
Kavga çıkacaktı
Konuyla ilgili olarak Odatv’ye açıklamalarda bulunan MHP’li eski Keskin Belediye Başkanı Bülent Altınışık şöyle konuştu:
“Ben MHP Kırıkkale Üst kurulu delegesi ve eski Keskin Belediye Başkanıyım. İmzaları teslim eden bendim. Bu bir mücadeledir ve sürecektir.
Olağanüstü Kongre’nin toplanması için imza veren arkadaşlarımıza İl Başkanlıkları aracılığıyla baskı yapılmaktadır. Bu sabah Ankara delegesi olan ve aynı zamanda sarraflık yapan bir arkadaşımızın dükkânı önünde Ankara İl Başkanı birkaç ülkücü genci, gazinolarda bodyguard’lık yaptığını öğrendiğimiz birkaç kişiyi toplamış. Arkadaşımız beni aradı. Olay büyüyecekti, sokağa taşacaktı. Caddede kavga çıkacaktı ki, diğer esnaf arkadaşlar araya girmiş ve kavgayı engellemiş. Şubat ayında delegelikten istifa ettiğini belirten bir kağıdı imzalaması için tehdit etmişler. Şubat ayında istifa ettiğine ilişkin belgeleri imzalatmak istemelerinin sebebi, olağanüstü kongre talebi maksadıyla atılan imzaları geçersizleştirmektir.
Mücadele sürecek
Şu ana kadar hiçbir arkadaşımız imzasını geri çekmemiştir. Bugün imza attığı için baskı gören delege arkadaşlarımız 2006 yılında sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’yi başkanlığa taşıyan delegelerdir. Bugün MHP Genel Merkezi neden delegasyona güvenmemektedir?
Biz bu kavganın içine girmek istemiyoruz. Tehdit, adam dövme, şantaj vb. bu partiye zarar verir. Ülkücüyü ülkücüye kırdırmaktan kaçınmamız gerekir. Daha önce Ramiz Ongun’un düzenlediği kampanya için sayın Devlet Bahçeli, imza sayısı yetmezse kendisinin yardımcı olabileceğini söylemişti. Bugün neden bunlar yaşanıyor?
Biz 255 tane imza verdik. Olağanüstü kongre için 230 imza yetiyor, biz bu sayıyı aştık. Bu kongre toplanacak. Genel Merkez kongrede çıkar, seçimleri değerlendirir, başarılı olup olmadıklarını Partimiz değerlendirecektir. Kongre’nin toplanmasında kararlıyız. Baskıyla bizi geriletemeyecekler. Biz, tekrar tekrar söylüyorum, kavganın içine girmek istemiyoruz, ülkücüyü ülkücüye kırdırmak istemiyoruz. Genel Merkez olağanüstü kongreyi toplamazsa yargı yoluyla demokratik haklarımızı kullanacağız.”
Tüzük hiçe sayılıyor
Alparslan Türkeş’in sağlığında MHP tüzüğüne “genel başkanın üst üste seçilmesini 5 kere ile sınırlandıran” maddenin konulduğunu belirten bazı MHP’liler, Devlet Bahçeli’nin bu süreyi doldurduğunun altını çizerek Kasım ayında yapılacak kurultayda bu maddeyi oldu bittiye getirerek değiştirmek ve Genel Başkanlığa devam etmek istediğini iddia ettiler. Devlet Bahçeli’nin Salı’dan Salı’ya hükümete sadece soru sorduğunu, birtakım “mesajlar” vermekle yetindiğini, hükümet karşısında “düşük profilli” bir muhalefet sergilediğini ve iktidara gelmeyi hiç istemediğini iddia eden MHP’liler, parti tabanının da bu durumdan rahatsız olduğunu söylediler.
Almanya’da birlik vurgusu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya’nın Essen eyaletinde düzenlenen, Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu (Türk Federasyon) 26. Büyük Kurultayı’na katıldı. Şenlik havasında geçen kurultaya konuk olan Bahçeli, yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Avrupalı Türklerin yaşadıkları ülkelerin ekonomisine ve kültürüne katkıda bulunduklarını belirten Bahçeli, “Siz de milli duruşunuzla varlığınızı demokratik yapı içerisinde kabul ettirdiniz. Toplumla uyum içinde ve hoşgörü içerisinde yaşamaya devam etmektesiniz” dedi. Öte yandan kurultayda Türk Federasyon Genel Başkanı Şentürk Doğruyol, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Doğruyol yaptığı konuşmada Almanya’da ikamet eden Türklerin mevcut problemlerine değinerek, Alman yetkililerin yarım asırdır kendilerine hizmet verdiği Türk toplumunun sorunları ile ilgilenmesini temenni etti.