Türkali, aşevi konseptini değiştirdiklerini belirterek, artık gönüllüler tarafından muhtaçların evlerine yemek götürüldüğünü ve böYlece onurlarının incitilmediğini söyledi. Tekin Türkali, ‘’Aşevi yapılması ve kan bağışı dayanışma ruhunun yaşatılması açısından önem taşıyor’’ dedi.
Kan bağışına verdikleri öneme işaret eden Türkali, üç-dört ayda bir vücuttaki kanın yenilendiğini ve bu dönemler arasında kan bağışının vücut sağlığı ve dengesi için de gerekli olduğunu vurguladı. Türkali, 2005 yılından bu yana kan bağışında çok ciddi adımlar atıldığını bildirdi.
Türkali, hastanın artık kan problemiyle ilgilenmeyeceğini ve anlaşmalı hastanelerin Kızılay’dan istediği kanın, araçla ilgili hastaneyi teslim edileceğini söyledi.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de Kızılay’ın önemli bir kuruluş olduğunu ve dayanışma ruhunun sergilenmesi anlamında da önemli roller üstlendiğini belirtti.
Bölgeye yapılacak aşevinin sosyal yardımlaşma ve dayanışma ruhu oluşturacağını ifade eden Akgül, arsanın Altıağaç Mahallesi’nde bin 600 metrekare alan üzerindeki alanı kapsadığını bildirdi.
Konuşmaların bitiminde arsa tahsisiyle ilgili protokol imzalandı.
Türkali, Başkan Akgül’e katkıları dolayısıyla, madalya, berat ve sertifika sundu.
Daha sonra Mamak Belediye Meclisi üyelerinin katılımıyla ‘’kan bağışı’’ kampanyası başlatıldı.