Gösterime oyuncular Erdal Beşikçioğlu, Selen Öztürk, Murat Garipağaoğlu ve Ertan Saban ile yönetmen Serdar Akar katıldı. Beşikçioğlu Ankara’nın dokusunun filmde çok iyi şekilde yansıtıldığını vurgulayarak, çekimler sırasında büyük keyif aldıklarını kaydetti. Usta oyuncu filmle ilgili olarak şunları söyledi: “Türk milleti adına gurur duyacağımız bir film oldu. Bizim gözümüzden İkinci Dünya Savaşı eleştirisi var. Hümanist bir film. Bir taraftan o dönemin hastalıkları var, bir taraftan da bir aşk hikayesi. Savaş karşıtı bir film diyebiliriz.”
MİLLİ İSTİHBARATIN İLK AJANI
Beşikçioğlu, filmde canlandırdığı İlyas Bazna’nın tarihte farklı şekilde anlatıldığını belirterek, şöyle konuştu: “İlyas Bazna, kimi zaman ahlaksız bir adam olarak anlatılmış, kimi zaman gecenin en çapkını, kimi zaman da bir aptal gibi. Bence tüm bu görüşler o şahsiyetin işini ne kadar iyi yaptığıyla ilgili. Kendi içerisinde milli istihbaratın ilk ajanı. İkinci Dünya Savaşı’nın seyrini değiştiren hareketleri var.”
ANKARA’NIN GENELİNDE ESKİ DOKU KALMAMIŞ
Yönetmen Serdar Akar da, filmdeki hikaye Ankara’da geçmesine rağmen, çekimlerin Ankara’da yapılmadığını belirtti. Akar, şunları söyledi:
“Ankara filme uygun değil artık. Ankara’nın genelinde eski doku kalmamış, o yüzden Ankara’da çekim yapamadık. Filmde Ulus Meydanı, Eski Meclis gibi yerleri gösterdik. Bazı idari sorunlarımız da oldu. Almanya’nın Ankara büyükelçiliğiyle toplantılar yaptık. Bazı sahneleri büyükelçilikte çekmek istedik. Aradan bir hafta geçti ve Almanya’dan yazı geldi. Tüm elçiliklerde çekim yapılması yasaklandı.”
Yapımcılığını, Ayla ve Müslüm filmleriyle tanınan Mustafa Uslu’nun üstlendiği Çiçero’da, Ankara’daki İngiliz büyükelçiliğinde uşak olarak çalışan Türk casusu İlyas Bazna’nın İkinci Dünya Savaşı’ndaki etkisi anlatılıyor.