Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çocukları dijital tehditlerden korumak amacıyla alınan önlemleri duyurdu. Bakan, Güvenli İnternet Merkezi'nin 2016'da kurulmasından bu yana 200'den fazla okulun ziyaret edildiğini, 81 bin öğrenciye ulaşarak dijital güvenlik konusunda bilinçlendirme çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti. Ayrıca, Güvenli İnternet Hizmeti abonelerinin sayısının 46,3 milyon kişiye ulaştığını açıkladı.
Uraloğlu, dijital zorbalığın çocukların ve gençlerin sağlığı üzerinde ciddi etkiler yarattığını ve toplumsal huzuru tehdit ettiğini vurguladı. Bu sorunun üstesinden gelmek için teknolojiyi bilinçli kullanmayı teşvik ettiklerini söyledi. Güvenli İnternet Merkezi bünyesinde "Bilinçlendirme Merkezi", "İnternet Yardım Merkezi" ve "İhbar Merkezi"nin hizmet verdiğini belirterek, 210 binin üzerinde kişiye eğitim verildiğini, ayrıca internetin güvenli kullanımına dair 120 eğitimle yaklaşık 23 bin kişiye ulaşmayı başardıklarını ifade etti.
Uraloğlu, çocukların dijital oyunları güvenli ve eğitici bir şekilde kullanabilmeleri için 2018'de başlatılan Güvenli Oyna Dijital Oyunlar Bilgi Platformu'nu da hatırlattı. Bu platform aracılığıyla ailelere, dijital oyunların etkileri hakkında rehberlik yapıldığını ve çocukların eğitsel içerikli oyunlara yönlendirilmesi teşvik edildiğini belirtti.
Ayrıca, "ALO 141 İnternet Destek Hattı" ve Güvenli İnternet Hizmeti ile çocukları zararlı içeriklerden korumaya yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi. Çocuklar için oluşturulan özel profiller, onların yalnızca uygun içeriklere erişmesini sağlarken, aile profilleri ise zararlı içerikleri engelliyor.