Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
8 Haziran 2012 Cuma - 13:49

Vali Yüksel'den özeliştir

özürlülerin yaşamlarının kolaylaştırılması amacına yönelik olarak alınan tedbirlerde sınıfta kaldı. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, bu toplantıyla büyük bir özeleştiri yaptıklarını söyledi.

Vali Yüksel den özeliştir

ANKARA Valisi Alaaddin Yüksel, özürlülerin yaşamlarının kolaylaştırılması amacına yönelik olarak alınan tedbirler, sürdürülen çalışmalar ve yapılan denetimlerin sonuçlarını paylaştı. Engellilerin Yaşamlarını Kolaylaştırıcı İşleri İzleme ve İnceleme Komisyonu tarafından hazırlanan raporda Başkent belediyeleri sınıfta kaldı. Vali Yüksel, bu çalışmayla özeleştiri yaptıklarını ve engellilerle ilgili çalışmaları aylık olarak takip edeceğini belirterek, “Gerekirse kanuni imkanlarımı zorlayacağım” dedi. Ulus 100. Yıl Çarşısı İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Başkent Ankara’da Engelsiz Yaşam isimli toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil Kılıç, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi ile kurum temsilcileri ve engelli vatandaşlar katıldı.

Özeleştiri yaptık

Komisyonun yaptığı çalışmaları ve hazırlanan raporun sonuçlarını değerlendiren Vali Yüksel, “Bu kente hemşerilik hukukuyla en bağlı insanlarımız engellilerimizdir. Engelli vatandaşlarımızın şehirle uyumunu sağlamalıyız. Ankara’ya yakışan budur. Engelli yurttaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırıcı özeleştiri konusunda biz ilk adımı attık. Kimse maske takarak bu çalışmalarda yer alamaz. Samimiyetle çalışacağız, adam gibi çalışacağız, bu konuları konuşacağız” dedi.

Kafamızı kuma sokmayalım

Toplantıya katılan kurum yetkililerine seslenen Yüksel, “Darılmak alınmak yok, kafamızı kuma sokmanın bir alemi yok. Bunlar bir gerçek. Biz yıllarca engellilerimizi dere kenarına götürdük, piknik yaptırdık, otobüslere bindirdik gezdirdik, akşam da evlerine götürdük bıraktık. Böyle olmamalı, gerçekten çalışmalar yapmalıyız. Bütün yöneticilerin engelli meselelerine maskesiz bakması gerekiyor. Engelli vatandaşımız vergi dairesine gidemiyor bankadan parasını çekemiyor, okula gidemiyor, üniversite sınavına giremiyor, seçimde sandığa ulaşamıyor çünkü buraların fiziki şartları engellilere uygun yapılmamış” diye konuştu.

Gerekli hassasiyet gösterilmedi

Toplantıda Vali Yardımcısı ve Engellilerin Yaşamlarını Kolaylaştırıcı İşleri İzleme ve İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Seyman yaptıkları incelemelerin sonuçlarını açıkladı. Engellilere yönelik tedbirleri takip ve denetleme formları hazırladıklarını belirterek, “Bu formları üniversite, kamu kuruluşları ve belediyelere gönderdik. 
Genel olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlar ve belediyelerin 7 Temmuz 2012’ye kadar tedbirleri almak zorunda olduklarının farkındalar. Bazıları imkan ve ödenek mazeretlerini öne sürüyor. Ayrıca soruları yönelttiğimiz bazı görevlilerin formları dikkatli değerlendirmediği ve önemsemediği için şaşırtıcı sonuçlar da ortaya çıktı” dedi.

Engel mekandadır

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, “Özür bedendedir ama engel mekanda” diye başladığı konuşmasında Başkentteki özürlülerin halinin içler acısı olduğunu kaydederek, “Başkentte biz engelliler bu kadar problem yaşıyorsak, diğer kentlerimizdeki durumu söylemek bile istemiyorum” dedi. Engelli annelerinin Allah’a yalvardığını aktaran Çelebi, “Engelli anneleri ‘Allahım benimle birlikte evladımı da götür’ diyor. Çünkü kendisi öldükten sonra o evlada bakacak kimse yok. Bizler ‘Bakım Yasası’ istiyoruz” dedi. Toplantıda ayrıca Türkiye Engelliler Derneği adına Garip İnal ve Türkiye Körler Federasyonu Başkan Yardımcısı Eyüp Doğan da yaşadıkları sıkıntıları birebir anlatarak bu sorunların çözülmesini istedi.

Yüzde 93’ü uyumsuz

Engellilerin Yaşamlarını Kolaylaştırıcı İşleri İzleme ve İnceleme Komisyonu’nun kamu kurum kuruluşları ve belediyelere gönderdiği formda ise acı tablo ortaya çıktı. Ankette, tekerlekli sandalye kullanıcıları için yol ve kaldırım arasındaki seviye farkının yüzde yedi giderildiği fakat yüzde 93’ünün uyumsuz olduğu belirlendi. Dar kapı ve açıklıkları ile yüksek eşiklerden geçiş tedbirleri yüzde 57 alınırken, yüzde 53 alınmadığı, tuvaletlerde hareket olanağı arttıracak tutamaklar, banyo duş oturağı tedbirlerinin yüzde 28 alındığı, tuvaletlerde acil çağrı durum aparatlarının oranının sadece yüzde altı olduğu ortaya çıktı.

 
Velilere çok önemli uyarı
 
Ankara'da trafik kazası: 4 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuş Cenneti’nde foto safari
Nallıhan Kuş Cenneti’nde 30 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında foto ...
Son söz eksperlerde
Elektrikli otomobillerden alabilmek, firma eksperinin alıcının ev ve işyerinin ...
Ay yıldızlı gong Kroes’u bekliyor
ANKARA’daki ilk alışveriş festivalini başlatacak ve Hollandalı ünlü top ...
 
Bu apartmanda sigaraya izin yok
Sağlık Bakanlığı’nca başlatılan yeni uygulamayla bazı apartmanlara “Apartmanımızın ...
Betona kumaşla şekil
ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri ve Kanada’da kurulu Mimari Yapı ve ...
Ekmek israfına yemekli çözüm
Etimesgut Belediyesi Türkiye’de ekmek israfını önlemeyi amaçlayan bir ...
 
Ankara’da KCK baskını: 50 gözaltı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde Ankara merkezli 11 ilde ...
Gökçek Ruslan'ı Tatlıses'e benzetti
Gökçek: Ruslan, Tatlıses'in papucunu dama atacak
Ankara Çubuk Çayı'nda timsah alarmı
Ankara Çubuk Çayı'nda timsah görüldüğü iddiaları kafaları karıştırdı. ...
 
YAZARLAR
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Paranın değeri üretimdir, gerisi boş…
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Reyting Uğruna Değerlerimizin Yok Edilmesine Dur Demeliyiz
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Pazar yazısı
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Narin yavru üstünden bir taşla birkaç kuş vurma hesabı mı?
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
HÜDAPAR Başkanına: İlk 4 yetmez 66’da hep kalacak! Bu kadar net…
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
KÜRTLEŞMİŞ ERMENİLER VE YAHUDİLER MESELESİ: ASLINA RÜCU ETMEK
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri