Okurumuzun, ‘Bahçelievler ve Emek’te emlakçı tabelasıyla kaldırımları işgal ederek galericilik yapıldığı’ yönündeki iddialarının ardından Büyükşehir ve Çankaya belediyeleri açıklama yaptı.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın yaptığı açıklamada, 1 Mart 2016 ile 8 Mart 2018 tarihleri arasında konu ile ilgili bin 368 araca 303 bin TL’lik ceza kesildiği hatırlatılarak, şu ifadelere yer verdi:
152 İŞ YERİ ALIM SATIM YAPMA GAYRETİNDE
“İkinci el oto alım satımı yapan galerilerin denetimi ve ruhsat iptaline ilişkin iş ve işlemler, ilçe belediyeleri yetki ve tasarrufundadır. İlçe belediyeleri tarafından iş yeri açma izin belgesi iptal edilen toplam 152 adet iş yeri, başka faaliyet konulu ruhsat alarak ikinci el oto alım satım faaliyetini sürdürme gayreti içindedir. Konuyla ilgili ilçe belediyelerinin çalışmaları devam etmekte olup, konu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığımızca takip edilmektedir.”
ÇANKAYA ZABITA: TRAFİK CEZASI KESMEK EMNİYETİN GÖREVİDİR
ÇANKAYA Belediyesi Zabıta Müdürlüğü de, şikâyet konusu olan bölgede galeri olarak görülen iş yeri bulunmadığını kaydederek, Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Belirtilen alanda galeri olarak görülen iş yeri bulunmamaktadır. Sokaklarda satılık araç yazılı araçlar bulunmakta, söz konusu numaralar arandığında şahısların kendi araçları olduğu beyan edilmektedir. Önceden galeri olup ruhsat değişikliği yapan iş yerlerinin galeri olarak faaliyeti görülmemektedir. Ayrıca yola ya da kaldırıma park eden araçlara cezai işlem yapma yetkisi Ankara İl Trafik Müdürlüğü’nü ilgilendirmektedir. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 10. maddesine göre trafik kural ihlali yapan araçlara cezai işlem uygulamak üzere belediyelere herhangi bir görev ve yetki verilmemiştir. Bu nedenle konunun Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün trafik birimlerince değerlendirilmesi uygun olacaktır.”
* KAVAKLIDERE Beymen önünde bu rezalete dur diyecek bir makam yok mu Ankara da?
* KEÇİÖREN Ayvalı’da Seval Caddesi’nin kaldırımları araba işgali altında, kaldırımlardan geçemiyoruz. İlerlemek için yola çıkmak gerekiyor, bu da yoğun araç trafiğinde tehlikeli oluyor. Bir de yağmurlu günlerde caddede çok fazla su birikiyor ve araçlar saygısızca insanların üzerine çamurlu su sıçratıyorlar. Su biriken yolun bozuk kısımlarının onarılması talep ediyoruz.
Ş.G.
*OĞUZLAR Mahallesi 1562. Cadde’de Öz Keskin Sitesi otobüs durağının önü, biraz yağmur yağdığında yolun kot düşüklüğü nedeniyle dere yatağı görüntüsüne bürünerek vatandaşı perişan etmektedir. En az dört yıldır böyle olan ve vatandaşların yağışlı havalarda otobüse binmesini engelleyen bu durum için, yetkililere bir kaç kez müracaat edilmesine rağmen, bu güne kadar bir çözüm getirilmemiştir.
* İŞÇİ Blokları Mahallesi 1489. Cadde’de kaldırımlar tamamen arabaların işgali altında. Yayalar için yürüme alanı yok. Karşıdaki sarı bloklar Çankaya Belediyesi lojmanları ama burada bile belediye, kaldırımları düzeltmekten aciz. Yolda yürürken gelen giden araçlara dikkat etmekten yorulduk artık.
* BATIKENT Muhammet Fatih Safitürk Caddesi’nden 2220. Cadde’ye dönüşte trafik ışıklarından karşıya geçerken karşınıza taksi durağı geliyor. Bu durak sürücüler için çok sıkıntı yaratıyor. Bu taksi durağının geriye veya sol taraftaki müsait yere alınması gerekiyor.
* BAŞKENT Elektrik Dağıtım A.Ş., 6 ay önce Oğuzlar Mahallesi 1573. Cadde’ye Meraycan Sitesi ile Bizim Evler Sitesi önünden yeraltına elektrik kablosu döşedi. Ancak sonrasında, belediye ne kaldırımları düzeltti, ne de yola asfalt yaması yaptı. Bu durum, vatandaşların kaldırımda yürümesine engel teşkil ederek, tehlike yaratmaktadır.
* İLK defa bir halk otobüsüne bindim. Koltukta oturabilmek için boyunuzun 120 santimetreyi geçmemesi lazım.