Zayıflama diyeti uygulayanlara öğün atlamamaları uyarısı yapan Şen şöyle devam etti: “Asla öğünlerimizi kaçırmamalıyız. Ayrıca gün içerisinde eksik beslenen bir vücut, eksik olanı gece tamamlamak isteyecektir. Bu da gece yemelerini tetikleyen en büyük sebeptir. Su birçok yararının yanında metabolizmayı da hızlandırır. Zayıflama diyetinde bol su tüketimini önemlidir. Son öğün olan akşam yemeğini ortalama saat 6.00-6.30 civarlarında önermekteyiz.
YATMADAN 2 SAAT ÖNCE ARA ÖĞÜN
Fakat akşam yemeği sabaha kadar metabolizmamızı idare etmek için yeterli değildir. Çünkü kahvaltıya kadar uzun
OTEİN MİKTARINA DİKKAT
Sağlıklı bir diyetin enerji yüzdesinin yüzde 10-15’i protein enerjisinden oluşur. Ama büyük oranı proteinden oluşan bir diyet asla uzun vadede sağlıklı değildir. Bazen vücudu şaşırtmak için eğer bireyin belirgin bir sağlık problemi yok
bir süre geçmiş olur. Bu da sabaha kadar kan şekerimizin çok düşmesini, sabah halsiz kalkmamıza, güne eksilerden başlamamıza neden olur. Bu yüzden en geç yatmadan iki saat öncesine bir son ara öğün eklememiz oldukça sağlıklıdır.PRsa 3-5 günlük uygulamalar yapılabilir. Bunun dışında protein yüklenen uzun süreli beslenmeler iç organlarımıza baskı yapıp, yoracaktır.”