Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Oruç Reis, İlk Kıtalararası Görevini Tamamladı
Oruç Reis, İlk Kıtalararası Görevini Tamamladı
TÜRKPA 14. Genel Kurulu Astana’da Toplandı
TÜRKPA 14. Genel Kurulu Astana’da Toplandı
2 Binden Fazla Bitki Çeşidi Tescillendi
2 Binden Fazla Bitki Çeşidi Tescillendi
Terör Örgütünde Teslim Olanların Sayısı Artıyor
Terör Örgütünde Teslim Olanların Sayısı Artıyor
Tarihi Eser Operasyonunda 1014 Sikke Ele Geçirildi
Tarihi Eser Operasyonunda 1014 Sikke Ele Geçirildi
HABERLER>EĞİTİM-BİLİM
11 Haziran 2025 Çarşamba - 14:48

Anadolu İrfanı Yeni Eğitim Modelimizin Temel Taşı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MEB Şura Salonu’nda düzenlenen “Anadolu İrfanının Eğitime Katkıları Programı”na katıldı.

Anadolu İrfanı Yeni Eğitim Modelimizin Temel Taşı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MEB Şura Salonu’nda düzenlenen “Anadolu İrfanının Eğitime Katkıları Programı”na katıldı. Programda konuşan Tekin, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın kurulmasını “zihniyet devrimi” olarak nitelendirdi ve bu adımın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temel hak ve özgürlükler temelinde farklılıkları zenginlik kabul eden vizyonunun bir ürünü olduğunu vurguladı.

Tekin, bu anlayışa destek olmak amacıyla çeşitli etkinlikler planladıklarını, bu çerçevede hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin de yeni bakış açılarını yansıttığını ifade etti. Modelin, Anadolu irfanı ve milli-manevi değerlere dayanan bir kuşak yetiştirme amacını taşıdığını söyleyen Tekin, “Toplumu birleştiren, değerlerine bağlı bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Farklılıkları sorun değil zenginlik olarak gören bir eğitim anlayışını benimsiyoruz” dedi.

Eleştirilere de değinen Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin eski yasakçı ve dışlayıcı anlayışlardan uzaklaştığını belirterek, “Bu model, Anadolu'nun birikimini ve irfanını ders içeriklerine taşıyor” açıklamasında bulundu. Din, ahlak ve değerler alanında Anadolu irfanına dair seçmeli dersler bulunduğuna dikkat çeken Tekin, herkesin inanç ve ibadet özgürlüğünün temel haklardan biri olduğunu vurguladı.

Programda, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, BBP Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Boztuğ, Kültür ve Turizm Bakanlığı Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Ali Rıza Özdemir, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Ahmet İşleyen ve SES Partisi eski Genel Başkanı Ayhan Bilgen de konuşmalar yaptı.

Etkinlik, akademisyenlerin sunduğu deyiş dinletisi, toplu fotoğraf çekimi ve panellerle devam etti.

 
KAAN Savaş Uçakları Endonezya Yolcusu
 
Muşlu Ailelerin Evlat Nöbeti Devam Ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YKS Giriş Belgeleri Açıklandı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 21-22 Haziran tarihlerinde ...
MEB 15 Bin Sözleşmeli Öğretmen İçin Sözlü Sınav Tarihini Açıkladı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı için sözlü sınav tarihlerini duyurdu.
MEB'den Yerli Teknoloji Girişimlerine Destek
Yerli ve milli yüksek teknoloji içeren girişim fikirlerine destek veren ...
 
Türkiye’de Eğitim Süresi Uzadı
Türkiye’de 2024 yılında ortalama eğitim süresi 9,5 yıl olarak kaydedilirken, ...
2024 Yılının Yenilikçi Üniversiteleri Belli Oldu
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK tarafından hazırlanan ...
Ana Dil Becerileri Güçlendirilmeli
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ana dil becerileri güçlü olmayan çocukların ...
 
Aydemir: Yeni kuşaklara kimlik kazandıracak fikrî seferberlik şart
Önceki dönem milletvekillerinden gazeteci ve yazar İbrahim Aydemir, çağın ...
Milli Eğitim'de 14 İlde Müdür Değişikliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararlar doğrultusunda, ...
Türkiye Maarif Vakfı’na 2025’te 6,7 Milyar Lira Kaynak Ayrıldı
Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden Türkiye Maarif Vakfı’na 2025 yılı için ...
 
YAZARLAR
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Şimdinin gücü
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Nihat Genç’in yalnızlığı ve gerçek vatanseverlik
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Selçuk Bayraktar’a Düşmanlık Yarışması
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Çöplükten yükselen kutsallar
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Radar tarlası isyan ettiriyor
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Üniversite mi dediniz?!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri