Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Yumaklı: Zirai Donun Etkilediği 16 Meyve İçin TARSİM Ödemesi Yapılacak
Yumaklı: Zirai Donun Etkilediği 16 Meyve İçin TARSİM Ödemesi Yapılacak
Türkiye'deki Elektrikli Araç Sayısı Yüzde 120 Artarak 218 Bine Ulaştı
Türkiye'deki Elektrikli Araç Sayısı Yüzde 120 Artarak 218 Bine Ulaştı
MEB'den 23 Nisan Genelgesi: Çocuklara Milli Egemenlik Ruhunu Aşılamak
MEB'den 23 Nisan Genelgesi: Çocuklara Milli Egemenlik Ruhunu Aşılamak
Mart Ayında Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde Gerçekleşti
Mart Ayında Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde Gerçekleşti
Dolandırıcılık ve Kara Para Aklama Operasyonunda Büyük Darbe
Dolandırıcılık ve Kara Para Aklama Operasyonunda Büyük Darbe
HABERLER>GÜNDEM
28 Haziran 2011 Salı - 10:10

Ankara Tıp'ın birincisi

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 66. yıl mezunlarını verirken, mütevazi bir ailenin iki çocuğundan biri olan Ahmet Kaderli, okulunu altı yıl üst üste 4 üzerinden 3.75 not ortalamasıyla birinci olarak tamamladı.

Ankara Tıp ın birincisi

ANKARA Üniversitesi Tıp Fakültesi 66. yıl mezunlarını verirken, mütevazi bir ailenin iki çocuğundan biri olan Ahmet Kaderli, okulunu altı yıl üst üste 4 üzerinden 3.75 not ortalamasıyla birinci olarak tamamladı. 
Ankara Tıp’tan bu yıl mezun olan 294 arkadaşını temsilen mezuniyet meşalesini ateşleyerek bir de konuşma yapan Kaderli’yi, hocaları, ailesi ve arkadaşları ayakta alkışladı. 
Ankara Tıp’ın “Süper Öğrencisi” Ahmet Kaderli ile annesi Süreyya ve babası İsmail Kaderli’den altı yıl üst üste dönem birinciliği getiren başarının sırrını öğrenmeye çalıştık. Sorularımız üzerine işte söyledikleri:
Sırrı günlük tekrar
“Ders başarımı, kesinlikle ve gerçek anlamda günü gününe çalışmama borçluyum. Hergün mutlaka ders çalıştım. Sınav haftaları beş-altı saate varan, normal günlerde ise günde ortalama iki saat ders çalıştım, o gün anlatılanları tekrarladım. 
Ankara Tıp’a başladığımdan itibaren altı yıldır yaptığım bu. Bunu bütün arkadaşlarıma ve öğrencilere öneriyorum. 
Süper zeka değilim
Örneğin, arkadaşımla iki saat görüşüyorsam; o gün iki saat geç yatarak dersimi de çalışıyorum. Hiçbir zaman ‘süper zeka’ biri değilim. İlk, orta, lisede hiç birinci olmadım. Çünkü, bu düzenli çalışmaya ilk kez üniversitede başladım. Ama, ben öyle aşırı ders çalışan ‘inek öğrenci’ olmadım. Benim hayata bakışımda sadece ders çalışmak yok. Ailem, arkadaşlarım, sosyal hayatım ve hobilerim de çok önemli. Örneğin, 25 Eylül’te TUS’a (Tıpta Uzmanlık Sınavı) gireceğim. Beş-altı puan daha az alayım ama, sosyal hayatımı da yayayayım isterim. Üniversitenin Halk Oyunları Topluluğundayım. Altı yıldır haftada üç-dört günü 2-3 saati halk oyunlarına ayırdım. Haftada en az bir kez halı sahada futbol oynuyorum. 
Babanın ağzından
SÜPER öğrenci Ahmet’in SGK Başmüfettişi olan babası İsmail Hakkı Kaderli, şöyle konuştu: 
“Ahmet, küçüklüğünden beri günlük çalışmasını planlar. Dersinin de, ders dışı hayatının da hakkını verir. Türk ve yabancı klasiği temel kitapları okudu. Sanat ve edebiyata meraklı. LÖSEV’in yurtlarına gider, çocuklarla sohbet eder, film seyreder, bizden aldığı harçlıktan oyuncaklar alır. Ahmet, kitabı nimet sayar ve atılmasına gönlü razı olmaz.”
Annenin ağzından
AHMET Kaderli’nin emlakçılık yapan annesi Süreyya Kaderli de, şunları söyledi:
“Gece 02.30’da ben yatarken ışığı açık oluyor, sabah 07.00’de kalkınca da o gitmiş oluyor. Doğrudan okuldaki çalışma salonuna gidiyor. Ben ilkokul dahil hiç karışmadım. ‘Allah vergisi’ bir yetenek. Entelektüel ilgisi de yüksek, arkeoloji kitapları dahi okur. Sebze ve balık ağırlıklı, dengeli ve düzenli beslenir.” 

 
Nüfus müdürlüğü sınavları kurtadı
 
Türkiye finalinden sonra hayallerde Alcatraz var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nüfus müdürlüğü sınavları kurtadı
Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) Fen ...
Acı gerçekler
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Baş İş Müfettişi Ömer Tanman’ın meslek ...
İcralık ne varsa ekranda
Teknolojinin gelişmesi ve icralık mallarda yaşanan artışlar sanal ortamda ...
 
Terör en fazla Çubuk’u vurdu
Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve Belediye Meclisi üyelerine teşekkür ...
Gıda denetiminde sorunlar var
Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Türkiye’de ...
Kazakistan’da Ankara rüzgarı
Büyükşehir Belediyesi’nin Kazakistan’ın bağımsızlığının 20. yılı kutlamaları ...
 
Hergün 23 kişi trafik kurbanı
Yapılan bir trafik araştırmasıyla hergün 25 kişinin kazalarda yaşamını ...
Anadolu Ajansı cep telefonunda
Android işletim sistemine sahip cep telefonu ve benzeri mobil cihaz kullanıcıları, ...
...Ve sona gelindi
Toplam 100 bin metrekare alanda uygulanması planlanan toplu konut projesinde sona gelindi.
 
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Affetmenin Vicdanı, Vicdanın Sınırı
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Adıyaman: Yıkık bir şehirden değil, dimdik bir gönülden söz ediyorum
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Yaparsan, “Yapar” dersin!
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Dünya yangın yerine dönüyor biz boykot’la uğraşıyoruz
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Türk’ün Topal Kartalı: Emir Timur
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Van’da Terör Gölgesi ve Devletin Tavrı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri