Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>YEREL HABERLER
11 Mayıs 2018 Cuma - 21:15

Bakan Soylu, PAEM 3. dönem amirlik eğitimi mezuniyet törenine katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “ Türkiye bugün kendi helikopterini, Türkiye bugün kendi tankını, kendi tüfeğini yapmaktadır.

Bakan Soylu, PAEM 3. dönem amirlik eğitimi mezuniyet törenine katıldı

İhtiyaç duyduğu silah ve ekipmanı almak için kimseden borç dinlenmek zorunda değildir’’ dedi.

 

İçişleri Bakanı Soylu Polis Amirleri Eğitimi merkezi (PAEM) 3. dönem ilk derece amirlik eğitimi mezuniyet törenine katıldı. Törende konuşma yapan Bakan Soylu, ’’Ülkemiz büyük bir mücadele içerisindedir. Terörden göçe, uyuşturucudan trafiğe, asayişten siber suçlara kadar her alanda büyü bir mücadele içerisindeyiz. İşte bütün bu mücadelenin en önemli gücü Bakanlığımızın çatısı altında bulunmaktadır. Polisimizle, jandarmamızla, denizlerde sahil güvenliğimizle, valimiz kaymakamlığımızla, bu bakanlığın her ferdi sadece milletimize ve insanlığa yönelmiş bütün kötülüklere karşı mücadele etmektedir. Çok şükür bugün Türkiye kendi insansız hava aracını yapmaktadır. Türkiye bugün kendi helikopterini, Türkiye bugün kendi tankını, kendi tüfeğini yapmaktadır. İhtiyaç duyduğu silah ve ekipmanı almak için kimseden borç dinlenmek zorunda değildir. Terörle mücadele ederken, sınır güvenliği için operasyon kararı alırken kimseden izin almak zorunda değildir. Afrin’de dünyanın başka yerinden tuzak kurmaya çalışanlara milletimizin tokadını nasıl atılacağını en iyi şekilde göstermiştir. Kimse kabul etmek istemese de, burun kıvırsa da Türkiye büyük bir ülkedir. Sizler bunun bir parçasısınız’ ifadelerini kullandı.


“Şehitlerine her gün rahmet okuduğumuz 15 Temmuz hadisesi bizde bir hasara yol açmamıştır’’

 

Özellikle 15 Temmuz’dan sonraki süreçte büyük bir yönetim yenilenmesi ve kapasitesi artırma yoluna gittiklerini kaydeden Soylu, ’’Gözlerinizle gördüğünüz yerin arkasında iki tane bina var. 15 Temmuz gecesi hainlerin bombaladığı ve arkadaşlarımızın şehit oldukları yer. Zannettiler ki o binaları bombalayarak başka yerlerden aldıkları talimatlarla birlikte esaretimizi sağlayabileceklerini zannettiler. Onlar bombaladılar, arkadaşlarımızı şehit ettiler ama biz bir öldükçe bin dirildik. Bütün birimlerimizi bunların alt yapılarını birbiriyle entegre eder hale getirdik. Ortak alanlarda politikalara oluşturduk. Trafik uyuşturucu terör göç gibi büyün mücadeleler alanında ilkelerimizi ve alacağımız tedbirleri belirleyip hayata geçirmeye başladık.Şehitlerine her gün rahmet okuduğumuz 15 Temmuz hadisesi bizde bir hasara yol açmamıştır. Bilakis arınmamıza, temizlenmemize, güçlenmemize vesile olmuştur’’ şekline konuştu.


"2018-2020 arasında Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim görmek üzere lise mezunu toplam 2 bin 500 öğrenci alımı için de ilana çıkılacaktır’’

 

Önümüzdeki günlerde 22. dönem PAEM’lerde eğitim görmek üzere 10 bin öğrencinin daha alınacağını söyleyen Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Alım sınavı süreci hala devam etmektedir. Eğitimleri 2018 Temmuz ayında başlayıp, kasım ayında tamamlanacaktır. 23. dönem PAEM’lerde eğitim görmek üzere üniversite mezunu 10 bin polis memuru adayı öğrenci alımı için ise 2018 Temmuz ayında ilana çıkılacaktır. Eğitimlere Eylül ayında başlanacak ve Aralık ayında bu eğitim süreci de tamamlanacaktır. Yani 13 bin şimdi aldık, 10 bin alıyoruz, 10 daha alacağız. 33 bin arkadaşımızla birlikte polisimiz büyük bir güç ve kuvvet kazanacaktır. Bugün 3. döneminin mezuniyet töreninde bulunduğumuz PAEM’de 4. dönem için de sivil üniversite mezunu 2 bin 200 komiser adayı öğrenci adayı daha alınacaktır. Bunların eğitimine de Ekim ayında başlanacak ve 2019 yılı Eylül ayında eğitimleri tamamlanacaktır. 2018-2020 arasında Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim görmek üzere lise mezunu toplam 2 bin 500 öğrenci alımı için de ilana çıkılacaktır.’’


’’2016 yılında 36 bin 500 olan terörle mücadele operasyonu 2017’de 56 bin 925 olmuştur’’

 

Geçtiğimiz Nisan ayında Jandarmaya 3 adet yerli üretim olan ATAK helikopterleri alındığını belirten Soylu, ’’2016 yılında 36 bin 500 olan terörle mücadele operasyonu sayımız 2017’de 56 bin 925 olmuştur. 2018’in daha ilk dört ayı itibariyle bile 22 bin 156 sayısına ulaştık. Uyuşturucu da aynı şekilde. 2016’da 86 bin 630 olan operasyon rakamı, 2017 118 bin 7 oldu. 2018’in ilk dört ayında 48 bin 500 operasyon rakamına ulaştık. İlk dört ayda 7 bin 500 uyuşturucu taciri tutuklandı. Attığımız her adımın karşılığını kat kat fazlasıyla aldık ve alacağız. Türkiye bugün sorularla mücadele eden en kritik dönemdedir. Aynı zamanda son 300 yılın en güçlü dönemindedir. Türkiye sınıf atlayacaksa, sorunlarını çözecekse bu dönemde çözecektir. Bu sahadaki herkes bunun bir parçası olmanın gururunu yaşayacaktır’’ diye konuştu.

 

Mezun öğrencilere seslenen Soylu, ’’Buradan çıkınca bizden sadece bir mezuniyet belgesi almayacaksınız, Gabar’ı Fırat’ın kenarını Diyarbakır’ı Ağrı Dağını, Trabzon’u, İzmir’i, Ardahan’ı emanet alacaksınız. Buradan ayrıldıktan sonra kuralar çekip görev yerlerinizi belirleyeceksiniz. Hiç endişeniz olmasın. Bu ülkenin hiçbir köşesi rahat değildir. Ama bu ülkenin her köşesi cennettir, her köşesi kutludur. Bu ülkede gittiğimiz her yerde aziz milletimiz sizi onuruyla, gururuyla, şefkatiyle ve sevgisiyle kucaklayacaktır. Nerede hangi görev çıkarsa çıksın, bilin ki sorumluluğunuz yükünüz ağırdır. Size bütün görevleri huzurla teslim ediyoruz’’ değerlendirmelerinde bulundu.

 

Bakan Soylu, HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez’in Şırnak Valisine yönelik söylediği sözlere ilişkin olarak, ’’O terör örgütünün partisine mensup milletvekillerinden bir tanesi, Şırnak Valimiz köyleri ziyaret ediyor diye onu hem eleştiriyor hem de tehdit ediyor. Buradan ona söylüyorum, o senin bizim devletimizin adamını, valimizi, kaymakamımızı, polisimizi ve orada yaşayan kardeşimizi tehdit etiğin günler çok uzakta kaldı. Bir daha dilini uzatma ve bir daha o tehdidi ortaya koyabilecek bir anlayış içerisinde olma’’ açıklamalarında bulundu.

 

Emniyet Genel Müdürü Erhan Gülveren, İçişleri Bakanlığı’nın ve devlet büyüklerinin himayelerinde terör mensuplarının tamamını ekiplerinden atarak yenilendiklerini ve daha dinç, daha diri, daha dinamik olarak millete hizmet vermenin şevkini yaşadıklarını kaydetti.


’’Görevde bulunduğumuz 4 yılda toplam 7 bin 346 komiser yardımcısı mezun edip teşkilata kattık’’

 

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak ise, ’’Bugün polis Amirleri Eğitim merkezinden, polis memurları arasından seçtiğimiz 50’si kadın olmak üzere 982 komiser yardımcı mezun ediyoruz. Görevde bulunduğumuz 4 yılda toplam 7 bin 346 komiser yardımcısı mezun edip teşkilata kattık. Bugün mezun etiğimiz 982 kişi ve Ağustos ayına mezun edeceğimiz 2 bin 200 kişi ile birlikte 10 bin 408 komiser yardımcısını sisteme katmış olduk. Böylece sistemdeki amirlerin yüzde 65 ’ini yeni mezunlar oluşturmaktadır. Toplamda sisteme 82 bin polis memuru ve amiri katmış olduk. Bu da mevcut kadronun yüzde 30’unu yenilediğimizi gösterir’’ diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından dönemi dereceyle bitiren ilk 3 öğrenciye hediyeleri verildikten sonra, öğrencilerin keplerini atmasıyla mezuniyet töreni sona erdi.

 

 
Öğrenciler Mogan Gölü temizlik çalışmalarını inceledi
 
Adalet Bakanlığı: “100 civarında personel, bulantı kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı, durumları iyi”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrenciler Mogan Gölü temizlik çalışmalarını inceledi
Gölbaşı Şehit Bülent Göçer Ortaokulu öğrencileri Mogan Gölü’nün temizlik ...
Huzurevi sakinleri Anneler Günü’nü Altınköy’de kutladı
Altındağ Belediyesi, 7 Mayıs’ta başlattığı Anneler Günü etkinliklerini sürdürüyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Dersimi çalıştım, hazırım”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Allah nasip ederde şu 24 Haziran’da ...
 
Çengel Ritim Atölyesi’nden hastanede konser
Bedensel ve zihinsel engelli ritim ustalarından oluşan Çengel Ritim Atölyesi, ...
Şehit Demet Sezen’in adı ortaokuldaki laboratuvarda yaşatılacak
15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Necdet Seçkinöz Ortaokulunda kurulan ...
Sağlık-Sen Başkanı Memiş: "Sağlık hizmetlerinin yükünü çeken hemşirelerin sorunları çözülmeli"
Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, ...
 
Ankaragücü taraftarından Başkan Taşdelen’e teşekkür ziyareti
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Süper Lig’e çıkan Ankaragücü’nün ...
Avşar, Ankara Barosu Başkanlığına adaylığını açıkladı
Ankara Barosu avukatlarından Ömer Lütfü Avşar, Crowne Plaza’da yaklaşık ...
ATO’da Küresel Lojistik ve Ticaret Zirvesi
Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin (THK) düzenlediği 2.
 
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Yerel Seçimlerin Ulusal Yansımaları: İmamoğlu'nun Yükselişi
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
İstanbul Belediye Başkanlığı İçin Gözden Kaçan İsim: Metin KÜLÜNK
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
CHP'deki Kurultayın Kazanını Ekrem İmamoğlu'dur
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri