Çayyolu metrosunun 2014’te hizmete girmesinin ardından otobüs seferleriyle metroya yönlendirilmeye başlayan vatandaşların şikayetleri devam ediyor. Çayyolu bölgesinden merkez noktalara ulaşmak için aktarma yapmak zorunda kalan vatandaşlar, ring kuyrukları, uzayan ulaşım süreleri ve artan ulaşım masraflarından dert yanıyor. Mahalle sakinlerinden gelen şikayatler üzerine imza kampanyası başlatan Çayyolu bölgesindeki Koru, Mutlukent, Alacaatlı, Çayyolu ve Konutkent mahallelerinin muhtarları, bölge sakinlerinin merkez noktalara aktarmasız direkt hatla ulaşmak istediğini söylüyor. Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunan muhtarlar adına konuşan Alacaatlı Mahallesi muhtarı Yasin Erol şunları söyledi:
İNDİ BİNDİ ÇİLESİ YAŞANIYOR
“Ring uygulamasından sonra özellikle işe gidiş ve dönüş saatlerinde bölgedeki ana duraklarda uzun insan kuyrukları oluşmaya başladı. Daha önce tek vesait ile Kızılay diğer merkez noktalardan evine dönebilen vatandaşlar, ring uygulamasıyla birlikte önce metroya, ardından ring otobüsüne hatta bazen 3’ünci bir ulaşım aracına daha binmek zorunda kalıyor. Kızılay-Çayyolu metro hattının son durağı olan Koru istasyonundan yapılan ring seferleri, mevcut otoparkın yetmeyişi nedeniyle bölgeyi açık hava park alanına çevirmiş durumda.
DÖRT YILDIR DÖNÜŞ OLMADI
İlçe olarak Çankaya’da yaşıyoruz gözüküyoruz ancak Çankaya’nın merkezine gitmemiz indi bindiyle 1 saati geçiyor. Direkt olarak ulaşım sağlayan dolmuş var ancak onunda sayısı sınırlı. Çayyolu sakinleri ring seferlerine geçiş olduğu günden beri sesini duyuramıyor. Muhtarlıklara en çok bu konuda şikayet ve talep geliyor. Büyükşehir’e ilettik ama 4 senedir olumlu bir dönüş alamadık. Her yıl olduğu gibi yeniden bir imza kampanyası başlattık. Talebimiz ortak Çayyolu’nda merkez noktalara direkt ulaşım sağlayacak herhangi bir kısıtlaması olmayan otobüs hattı istiyoruz.”
EGO’YA ALTERNATİF GÜZERGAH ÖNERİSİ
Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığı’na da dilekçe yazan muhtarlar, EGO’nun ‘Bu uygulama ile Eskişehir Yolu üzerindeki trafik yoğunluğunu etkinlemeden ulaşım sağlanmaktadır. Hatlarımızın şehir merkezine direkt yönlendirilmesi mevcut imkanlar dahilinde mümkün görülmemektedir” cevabına karşın, alternatif bir güzergahla trafik artışının yaşanmayacağını savunuyor. Yeni seferin güzergahını EGO yetkilileriyle beraber belirme talebinde bulunduklarını belirten muhtarlar, “Alacaatlı-Yaşamkent-Çayyolu-Ümitköy-Beytepe-İncek-Oran-Yıldız-GOP üzerinde oluşturulacak hatla Eskişehir Yolu ve Kızılay bölgesi kullanılmadan Çankaya’nın diğer bölgelerine ulaşım sağlanabilir. Bu hat Başkent’in nüfusunun yoğunlaşmaya başladığı batı bölgesindeki tüm Ankaralıların işine yarayacaktır” diyor.