SAVAŞ, afet ve olağanüstü hallerde görev yapacak operasyonel muhabirler yetiştirmek amacıyla Anadolu Ajansı ile Polis Akademisi Başkanlığı arasında protokol imzalanmıştı.
Protokol kapsamında düzenlenen savaş muhabirliği eğitimi programına başvurular, 28 Nisan-11 Mayıs 2012 tarihleri arasında yapılacak.
Herkese açık olan programa, basın yayın organlarında çalışan gazeteciler, bireysel olarak başvurabilecekleri gibi, kurum olarak katılım olabilecek.
Başvurular değerlendirildikten sonra, 14-20 Mayıs tarihlerinde mülakat yapılacak. Akademiye kayıt yaptıracaklar ise 28 Mayıs’ta ilan edilecek.
İki dönem halinde yapılacak programda, 1. dönem savaş muhabirliği eğitimi 4 Haziran-15 Haziran 2012, 2. dönem eğitimi ise 18-29 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek.
Polis Akademisi ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yetişmiş personelinin de aralarında bulunduğu uzman eğitim kadrosu, kursiyerlere, “Savaş Hukuku”, “Savaş Teorisi ve Terminolojisi”, “Kimyasal ve Biyolojik Saldırılar”, “Harita ve Rota Belirleme”, “Savaşta Hayatta Kalmak” gibi 25 ders başlığında, 42 saat pratik olmak üzere toplamda 82 saat eğitim verecek.
Programda, uygulamalı dersler kapsamında gerçek bomba, gerçek silahlar kullanılacak. Çevik kuvvet ekibi, toplumsal olaylara müdahale eğitiminde, sis bombası patlatacak ve biber gazı kullanacak.