Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Yumaklı: Zirai Donun Etkilediği 16 Meyve İçin TARSİM Ödemesi Yapılacak
Yumaklı: Zirai Donun Etkilediği 16 Meyve İçin TARSİM Ödemesi Yapılacak
Türkiye'deki Elektrikli Araç Sayısı Yüzde 120 Artarak 218 Bine Ulaştı
Türkiye'deki Elektrikli Araç Sayısı Yüzde 120 Artarak 218 Bine Ulaştı
MEB'den 23 Nisan Genelgesi: Çocuklara Milli Egemenlik Ruhunu Aşılamak
MEB'den 23 Nisan Genelgesi: Çocuklara Milli Egemenlik Ruhunu Aşılamak
Mart Ayında Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde Gerçekleşti
Mart Ayında Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde Gerçekleşti
Dolandırıcılık ve Kara Para Aklama Operasyonunda Büyük Darbe
Dolandırıcılık ve Kara Para Aklama Operasyonunda Büyük Darbe
HABERLER>GÜNDEM
18 Haziran 2009 Perşembe - 07:02

Sivil ve askeri savcının kritik görüşmesi

Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı iddia edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı' ifade krizine neden oldu.

Sivil ve askeri savcının kritik görüşmesi

Genelkurmay Harekat Başkanlığı 3. Destek Şube Müdürü Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı iddia edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı' ifade krizine neden oldu.

Ergenekon savcılarının çağrısı üzerine Çarşamba gününe randevu veren Dursun Çiçek, ifade vermeye gelmedi. Çiçek'in ifade vermeye geleceğinin açıklandığı Pazartesi gününde bu yana yaşanan görüşme trafiği ise kafaları karıştırdı.

4 saatlik görüşme

Ergenekon soruşturmasını yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı'nın Genelkurmay Askeri Başsavcısı Yavuz Şentürk'ü ile Albay Çiçek'in ifade vereceği günden bir gün önce tam 4 saatlik bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. Özel Yetkili Başsavcılığı'nın Beşiktaş'taki binasında gerçekleştirilen görüşmelerin ardından Çiçek'in Ergenekon Savcıları'na ifade vermesi durduruldu.

Ergenekon soruşturması kapsamında bulunan belgeyle ilgili olarak ifadesi alınmak istenen Çiçek'in Askeri Savcılara ifade vereceği, belgedeki imzanın kriminal incelemesinin ardından gerek görülürse ifadesinin alınacağı belirtildi.

Çiçek’in farkı ne?

Evinde ve yazlığında cephanelik ele geçirilen Yarbay Mustafa Dönmez ve Poyrazköy'deki cephaneliklerle ilgili olarak geçtiğimiz günlerde tutuklanan denizci subayların da aralarında bulunduğu birçok muvazzaf Ergenekon soruşturması kapsamında sivil savcılarca sorgulanırken, benzer bir yöntemin Genelkurmay savcılarının araya girmesinin ardından Dursun Çiçek için neden yapılmadığı anlaşılamadı.

Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından “belgenin olmadığı kanaatine varılmıştır” açıklaması yapılmasına rağmen Albay Çiçek'in sivil savcılara ifade vermesinden neden endişe edildiği bilinmezken, süreçle ilgili kafalarda soru işaretleri oluştu.

 
Yakalanan PKK'lı Kandil'e rapor vermiş
 
Fenerbahçe'yi yendi, şampiyon oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yakalanan PKK'lı Kandil'e rapor vermiş
Hava üssündeki köstebek operasyonları Kandil'e bildirmiş!
Türkiye'ye geldi Diyarbakır'a gitti
Türkiye'ye atanan ABD Büyükelçisi James Jeffery, İstanbul'u görmeden ilk ...
Kuveyt Türk oyaladı, Elektromed 50 milyon $’ı Gökçek’ten kaçırdı
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kuveyt Türk hakkında suç duyurusunda bulundu
 
Akman’ı aklayan belge sahteymiş
RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın Almanya’ya girişinin sakıncalı olmadığına ...
Erdoğan gerçeği gördü...
Nisan 2009 tarihli "Eylem Planı"nın ortaya çıkmasıyla birlikte sivil-asker ...
ÖTV ve KDV indirimi KİME YARADI
Otomobil fiyatları yüzde 7.7 artacak. İşte ayrıntılar..
 
O planla ilgili şok ayrıntı
O planla ilgili şok ayrıntı 17 Haziran 2009 Çarşamba 08:19 Eylem planı ...
8 KESK üyesi yeniden gözaltında
20 gün önce 5 ilde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik operasyonlarda ...
Flaş! Gül 'Mayın' tasarısını onayladı
Meclis Genel Kurulu'nda büyük tartışmalara neden olan ve hükümetin ısrarı ...
 
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Affetmenin Vicdanı, Vicdanın Sınırı
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Adıyaman: Yıkık bir şehirden değil, dimdik bir gönülden söz ediyorum
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Yaparsan, “Yapar” dersin!
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Dünya yangın yerine dönüyor biz boykot’la uğraşıyoruz
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Türk’ün Topal Kartalı: Emir Timur
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Van’da Terör Gölgesi ve Devletin Tavrı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri