Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
18 Eylül 2013 Çarşamba - 09:34

Söz sırası vatandaşta

ANKARA GAZETESİ / Ankara Hürriyet’in, ‘Güvenpark’ta neler oluyor’ başlıklı yazı dizisinin ikinci gününde, söz sırası vatandaşa geldi. Yoldan geçen, parkta oturan, dolmuşa binmeye hazırlanan vatandaşından bölgede iş yapan esnafına, emeklisinden öğrencisine ve hatta dolmuş şoförüne fikirlerini aldığımız Başkentliler, kendileri için Güvenpark’ın ne anlam ifade ettiğini anlattı.

Söz sırası vatandaşta

ANKARA / Ankara Hürriyet, dün ilkini yayınladığı, ‘Güvenpark’ta neler oluyor’ başlıklı yazı dizisinde, Kızılay’ın kalbi konumundaki Güvenpark’ın ilk gününden itibaren günümüze kadar gelen değişimini kaleme aldı. 
Hermann Jansen tarafından ‘kent meydanı’ olarak tasarlanan, ancak 1932’den itibaren uğradığı işgaller sonucu bugün yayalardan çok dolmuş, otobüs, seyyar satıcı ve polislerin ev sahipliği yaptığı Güvenpark konusunda, bu kez vatandaş, esnaf ve dolmuş şoförlerini dinledik. 
Ankaralıların birçoğu, Güvenpark’taki sorunun dolmuş ve otobüs durakları yüzünden kaynaklandığını dile getirdi. Güvenpark’taki kaostan sadece vatandaşlar değil, kalabalık içerisinde ekmeğinin peşinde koşan esnaf da dert yandı. Söz sırası vatandaşta:

DURAK BİZE YETMİYOR

Güvenpark’taki dolmuş durağı bize yetmiyor. Alan çok dar olduğu için giriş ve çıkışlarda zorluk çekiyoruz. Müşteriyi Güvenpark’a gelmeden indirmek zorunda kalıyoruz. Eskiden Atatürk Bulvarı’nda olan Eryaman-Sincan servislerinin de Güvenpark’a çekilmesi işleri iyice kötüleştirdi. Dolmuşlara burası yetmiyor ama başka bir yere taşınmamız da işlerimiz düşürecektir. Uygun bir proje yapılmalı ve dolmuşçu esnafı için çözüm üretilmeli.
Sinan TANRIVERDİ-Dolmuş şoförü

KARMAŞIKLIK SIRA KAVGASI ÇIKARTIYOR

Park problemimiz var. Dolmuşlara Güvenpark’taki duraklar yetmiyor. Araçları park ederken sıra kavgaları çıkıyor. Dolmuşların girişi de çıkışı da felç olmuş durumda. Yolcuyu aldığımız nokta da çok tuhaf. Herkes birbirine dolmuşun nereye gittiğini, nereden kalktığını soruyor. Bu karmaşıklık bir şekilde giderilmeli, çözüm bulunması şart.
İsmail ŞEN-Dolmuş şoförü

PARA VERİYORUZ HİZMET ALAMIYORUZ

Böyle düzensiz bir durak olamaz. Daracık alanda bir sürü dolmuş arka arkaya duruyor. Ne park yeri var, ne de yolcuları bilgilendirecek bir tabela var. Belediyenin otoparkı olan gelişmiş bir durak alanı yapması lazım. Bu hem vatandaşı hem de dolmuşçu esnafını rahatlatacaktır. Belediye bizden burası için yıllık 700 TL otopark parası alıyor ama hizmet verdiği yok. O zaman bize otoparkı olan yeni bir durak versinler.
Nazır GÖRGÜLÜ-Dolmuş şoförü

YA TAŞISINLAR YA DA BİZE BIRAKSINLAR

Taksicilerin de dolmuşçuların da tek problemi gelişmiş bir durak. Bizi Güvenpark’ın köşesine ittiler. Koca yolu işgal ediyoruz. Dolmuşçulara durakları yetmiyor ve yol boyunca dolmuşlarını park ediyor. Güvenpark’ın koca bölümünü işgal eden dolmuşçular, yetmiyormuş gibi bir de Kızılay’a inen yolu işgal ediyor. Bu trafik meselesi Güvenpark’ın en büyük problemidir. Ya bizi başka bir yere taşısınlar ya da Güvenpark’ı taksici ve dolmuşçulara bıraksınlar.
Abdullah ZENGİN/Taksi şoförü

BAŞKA BİR YERDE DÜŞÜNEMİYORUM

Dolmuş duraklarının Güvenpark’ta olmasından çok memnunum. İnsanların her zaman ulaşabilecekleri merkezi bir yerde olması büyük bir artı. Kızılay’dan başka bir yerde dolmuş duraklarını düşünemiyorum bile. Vatandaşın ayağına hizmet getirilmiş durumdayken, bundan şikayet edecek insan varsa şaşarım. Uzun mesafelerde çalışan dolmuş ve servisler bakımsız haldeyken, temiz olan dolmuşlar yakın olması itibariyle insanlar için alternatif oluşturuyor.
Aytekin KAYA-Memur

BURADAN GEÇMEK İSTEMİYORUM

Kızılay için dolmuşlar kalabalık yaratıyor. Güvenpark’ın görüntüsünü bozuyor. Ankaralıların nefes alabildikleri sayılı parklardan olan Güvenpark’ın dolmuşçuların durağı haline gelmesi beni rahatsız ediyor. Bir Ankaralı olarak dolmuşların olduğu yerden geçmek istemiyorum. O kadar karmaşık ve çirkin bir görüntü var ki, sadece başka bir yere kaldırılırsa burası rahatlar. Yetkililerin yapacağı gelişmiş bir dolmuş ve servis durağı bence Ankaralıların canlarını sıkan en büyük problemi çözecektir.
Ali YAHŞİ-Öğrenci

GÖRÜNTÜYÜ BOZUYOR

Durakların olduğu alan o kadar karmaşık ki insanın dolmuşa binesi gelmiyor. Ulaşımda kolaylık sağlıyorlar belki ama Güvenpark’ın da görüntüsünü bozuyorlar. Durağa nereden girip nereden çıktıkları belli değil. Durum böyle olunca insanlarla burun buruna geliyorlar. Güvenpark’ı korumak adına, dolmuş ve seyyar satıcılar kaldırılmalı. Özellikle dolmuşlara en yakın zamanda çözüm bulunmalı.
Zeynep ÖZTURHAN-Öğrenci

TRAFİK DENETİMİ ARTTIRILSIN

Dolmuşların olduğu noktada trafik denetimleri arttırılmalı bence. Dolmuşçular, Güvenpark’ı işgal ettiği gibi insanları da tehlikeye atıyor. Dolmuşların girip, çıktıkları ve dolmuşlarını park ettikleri yerde öyle karışık bir düzen var ki anlamak çok zor. Trafik görevlilleri o noktada işlerini iyi yapmalı ve kesinlikle bir ışıklandırma sistemi yapılmalı.
Muhammed KILINÇ-Öğrenci

MODERN DURAK YAPILSIN

Durakların olduğu yer ne Ankara’ya ne de Güvenpark’a yakışıyor. İnsanlar o caddeye girmek istemiyorlar artık. Zaten Güvenpark içindeki seyyarlardan ve civardaki dilencilerden bıkmış durumdayız. Bir de evimize gitmek için bu çirkin manzaraya tahammül ediyoruz. Kaldırılması ve Güvenpark’ın genişletilmesi lazım. Dolmuşlar için ise daha geniş ve daha modern bir alan yapılmalı. Hem dolmuşçular hem de insanlar bu çileli ulaşım ağını çekmek zorunda değil.
Ali ÇÖMLEKÇİ-Öğrenci

ESKİ GÖRÜNTÜSÜNE KAVUŞTURULMALI

Kesinlikle dolmuşların buradan kaldırılması lazım. Hem dolmuşçular hem de insanlar için çok çirkin bir görüntü var burada. Başka ülkelerde ulaşım ağı bu kadar gelişmişken, Türkiye’nin başkentinde dolmuşçuların kamuya ait bir park alanına sıkıştırılması çok berbat bir durum. Hem insanların hem de esnafın hakkı burada gasp ediliyor. Geniş bir alanı ve otoparkı olan çağa uygun bir dolmuş durak alanı yapılması lazım. Ankara’yı Ankara yapan Güvenpark, eski görüntüsüne kavuşturulmalıdır.
Bülent İNALKAÇ-Kalite kontrol şefi

EGZOS DUMANI SEYYAR ÇIĞLIĞI

Buraya dolmuş durağı denilemez. Burada durağa benzer düzenli hiçbir sistem yok. Belediye otobüsleri de dolmuşlar da aynı yerden kalkıyor. Dolmuşların olduğu alana girmek de çıkmak da ayrı bir dert. Her gün trafiğin sıkıştığı bir dolmuş durağı olamaz. Güvenpark’ta konuşlanmış olmaları da ayrı bir dert. Haftasonları parka nefes almaya geliyor insanlar ama egzos dumanı, araba sesleri, dolmuşçu ve satıcı çığlıkları yüzünden evlerine dönmek zorunda kalıyor.
Rasim MEYDAN-Emekli

HER KÖŞEDE POLİS VAR

Güvenpark’ın en büyük problemi polisler ve dolmuşçular. Dolmuş durağının karmaşıklığından dolayı vatandaşlar o tarafa geçmek istemiyor haliyle Güvenpark’ı tek taraflı kullanıyorlar. Bir de polis işgali var tabi. Olaylar geçeli aylar oldu ama Güvenpark’ın her köşesinde polis var. İsmi ‘Güven’ olan parkta bu kadar çok polis olması insanları korkutuyor. Esnaf olarak biz de şikayetçiyiz tabi bu konuda. Polis ve dolmuşçulara bir çözüm bulunmalı. Kamuya ait olan Güvenpark insanlara kazandırılmalı.
Ali AYDIN-Çiçekçi esnafı ANKARA /

 
Şiddetin rengi sokağa taşındı
 
Önce yemek sonra dans
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gökçek: 24 TL’lik bandrol ücreti artık alınmayacak
ANKARA GAZETESİ / Başkent toplu ulaşımı, 1 Ocak’tan itibaren “akllı kart” ...
Zil çaldı çile başladı
ANKARA GAZETESİ / Başkent’teki 950 bin öğrenci, ders zilinin çalmasıyla ...
Bir yokoluş hikayesi: Güvenpark
ANKARA GAZETESİ / Ankara’nın en çok eleştirilen konuların başında hiç ...
 
Gözyaşlarına boğan savaş canlandırması
ANKARA GAZETESİ / Sakarya Zaferi’nin 92. yıl dönümü kutlama töreni Polatlı ...
Başkent’te yıldızlı geceler
ANKARA GAZETESİ / Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi’nde düzenlenecek ...
Esenboğa'da hac yoğunluğu
ANKARA GAZETESİ / Esenboğa Havalimanı’nda, “Hac” yoğunluğu yaşandı.
 
Makaslar zilin çalmasını bekliyor
ANKARA GAZETESİ / Başkent’teki berber esnafını da içine alan 6331 sayılı ...
Galip Erdem Caddesi ağır tonaja dayanamadı
ANKARA GAZETESİ / Galip Erdem Caddesi yolu, bölgedeki inşaatlara malzeme ...
Alt geçitte tehlikeli park
ANKARA GAZETESİ / Cinnah Caddesi gelerek, Güvenlik Caddesi’ne ulaşmak ...
 
YAZARLAR
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Paranın değeri üretimdir, gerisi boş…
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Reyting Uğruna Değerlerimizin Yok Edilmesine Dur Demeliyiz
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Pazar yazısı
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Narin yavru üstünden bir taşla birkaç kuş vurma hesabı mı?
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
HÜDAPAR Başkanına: İlk 4 yetmez 66’da hep kalacak! Bu kadar net…
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
KÜRTLEŞMİŞ ERMENİLER VE YAHUDİLER MESELESİ: ASLINA RÜCU ETMEK
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri