Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
UEFA Uluslar Ligi Play-Off Kura Çekimi: A Milli Takım, Macaristan ile Eşleşti
UEFA Uluslar Ligi Play-Off Kura Çekimi: A Milli Takım, Macaristan ile Eşleşti
Enerjide Hedefimiz Tam Bağımsızlık
Enerjide Hedefimiz Tam Bağımsızlık
Siber Dolandırıcılık Operasyonunda 25 Gözaltı
Siber Dolandırıcılık Operasyonunda 25 Gözaltı
Bakan Ersoy, 2025 Turizm Bütçesini Tanıttı
Bakan Ersoy, 2025 Turizm Bütçesini Tanıttı
Ekim Ayında Kartlı Ödemeler Yüzde 78 Artarak 1,5 Trilyon Liraya Yükseldi
Ekim Ayında Kartlı Ödemeler Yüzde 78 Artarak 1,5 Trilyon Liraya Yükseldi
HABERLER>EĞİTİM-BİLİM
10 Mayıs 2017 Çarşamba - 12:09

Trafiğin çözümü toplu taşımada

Hürriyet Ankara’nın, üniversitelerle kenti buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 10’uncu oturum adresi Başkent Üniversitesi oldu. Eskişehir Yolu üzerindeki hızlı gelişmeyle birlikte trafik sorununa dikkat çeken Rektör Ali Haberal, “Bu yoğun trafik sorununun çözümünde toplu taşıma

Trafiğin çözümü toplu taşımada

Ankara’da farklı çevrelerce sıkça konuşulan konular arasında yer alan “ANKADEMİ: Şehir ve üniversite” buluşmaları aralıksız sürüyor. Ankara, Hacettepe, Gazi, ODTÜ, Bilkent, Ankara Yıldırım Beyazıt, Atılım, TED ve TOBB ETÜ’nün ardından 10’ncu buluşmada Başkent Üniversitesi’ne konuk olduk.  Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin, gazetemiz ekibiyle birlikte Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, üniversite üst yönetimi ve bilim insanlarıyla kent-üniversite ilişkisini konuştu. Ankademi için teşekkür eden ve “Başkent’teki üniversitelerin sesi olarak tüm Ankara’ya bu üniversitelerimizin yaptıklarını, konumlarını, öğrencilerini, şehre olan etkinliklerinin sunulması açısından son derece önemli bir toplantı” diyen Rektör Ali Haberal şunları söyledi:

HÜRRİYET’E TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Hürriyet üniversitelerle ilgili geniş bir yazı dizisi hazırladı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Başkent’teki üniversitelerin sesi olarak tüm Ankara’ya bu üniversitelerimizin yaptıklarını, konumlarını, öğrencilerini, şehre olan etkinliklerinin sunulması açısından son derece önemli bir toplantı. Başkent Üniversitesi sağlık alanında kurulan ilk vakıf üniversitesi. 1993 yılında sayın hocamız Prof. Dr. Mehmet Haberal tarafından içinde bulunduğumuz Bağlıca kampüsü kuruldu. Kuruluşundan bu yana gelindiğinde 11 fakültemiz, 6 meslek yüksekokulumuz, 7 enstitümüz, 1 devlet konservatuarımız ve 1 yabancı diller okulumuz olmak üzere geniş bir kadroya sahip olduk. Başkent Üniversitesi’nin ana yapısı sağlık olması nedeniyle sağlığı ilgilendiren fakülteler öncelikli olarak kuruldu. Bunların başında da tıp fakültemiz gelmekte. Yine diş hekimliği fakültemiz önemli adımlarından biri de bu fakülteleri destekleyen ara elaman gücünün yetişmesini sağlayan sağlık bilimleri fakültesi ilk olarak Başkent Üniversitesi’nde kurulan bir fakülte. Devamında da diğer fakültelerimiz mühendislik, güzel sanatlar mimarlık ve tasarım, işletme, ticari ilimler, eğitim fakültemiz ki vakıf üniversiteleri içinde eğitim fakültesi son derece az sayıdadır. Başkent Üniversitesi’nde sağlığın yanı sıra eğitime verdiği önemin bir katkısı olarak da eğitim fakültemiz kuruldu.

3 BİN 600 DÖNÜMLÜK KAMPÜS

Bugün itibarıyla Ankara dahil olmak üzere birçok okullarımızdaki öğretmenlerin yetişmesinde en önemli katkıyı sağlayan fakültelerin başında gelmektedir. Yine iletişim fakültemiz alt yapıları ve donanımlarıyla birlikte Başkent Üniversitesi’nin en önemli adımlarından birini oluşturmaktadır. Başkent Üniversitesi’nin genel yapısına bakıldığında Ankara için genel bir değerlendirme yaparsak; Ankara’da 3 ana kampüsümüz mevcut. Bağlıca kampüsü yaklaşık 3 bin 600 dönüm gibi çok geniş bir alana yerleşmiş bir kampüstür. Bunun yanı sıra Kahramankazan kampüsümüz ve Bahçelievler’deki sağlık kampüsümüz olmak üzere Ankara’da 3 kampüste eğitim ve sağlık hizmetlerini sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra Ankara’daki diğer donanımlarımıza bakıldığında Ayaş’ta önemli bir fizik tedavi rehabilitasyon merkezimiz var. Yapracık’ta geriatri psikososyal merkezimiz, Ümitköy’de, Yenikent’teki polikliniklerimiz, diyaliz merkezlerimiz, Ankara içindeki genel yerleşimlerimiz. Başkent Üniversites’inin önemli özelliklerinden birisi de Ankara dışındaki yerleşimleridir. bugün itibarıyla Başkent Üniversitesi Şanlıurfa’dan Yalova kadar Türkiye’nin her yerinde sağlık tesisleri olan bir üniversitedir. Öncelikli olarak Adana, Konya, İstanbul, İzmir, Alanya olmak üzere Ankara ile beraber toplam 6 ilde sağlık sistemlerimiz, uygulama araştırma merkezlerimiz var.

TÜRKİYE GENELİ 10 BİN 500 ÇALIŞANIMIZ VAR

Bunun yanı sıra toplamda 16 diyaliz merkezimiz var. Hemen hemen her yerde Tokat Zile’den Yalova’ya kadar birçok yerde sağlık hizmetlerini sürdürmekteyiz. Bugün itibarıyla Başkent Üniversitesi’nin genel durumuna bakıldığında Türkiye genelinde 10 bin 500 civarında çalışanımız var. Öğrenci sayısına bakıldığında ise son rakamlarımız ise 13 bin 332. 1993 yılında kurulan üniversitemiz genç bir üniversite, yaklaşık 25. yılına geldiğimiz bu günlerde mezunlarının da önemli bir rakama ulaştığını görüyoruz. Toplam sayımız da 26 bin 554. Bu kadar geniş bir öğrenci sayısına sahip olan üniversitemizin en kuvvetli yönlerinden birini de akademik kadromuz oluşturuyor. bin 491 akademik personelimiz mevcut. Bütün akademik kadrolarımız Ankara dışında da, uygulama araştırma merkezlerinde Ankara’ya bağlı olarak eğitim ve sağlık hizmetlerini sürdürmektedirler. Bu üniversitemizin en büyük ayrıcalıklarından biridir.

 

 
Son dakika! Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper hayatını kaybetti
 
Avukatlardan adliyede bölünme protestosu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversitelerin gözüyle Ankara
Hürriyet Ankara’nın, “Ankademi: Şehir ve üniversite” buluşmalarında 10’uncu ...
Üç boyutlu eğitim
Mamak’taki Rotary Yeşiltepe İlköğretim Okulu'na “3 Boyutlu Eğitim Sistemi” kuruldu.
Yerel Eşitlik proje toplantısı
Çankaya Belediyesi, 2016 yılında hazırlayıp hayata geçirdiği Yerel Eşitlik ...
 
Hukuk yarışmasının şampiyonu AYBÜ
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Hukuk Fakültesi öğrencileri, ...
İlk 3 projeye 140 bin TL ödül
Gazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin bu yıl 4'üncüsünü düzenlediği ...
Çankaya Üniversitesi’nden pedala davet var
Çankaya Üniversitesi, 20’nci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ...
 
Asistanlar buluşması
Ankara’da görev yapan büyükelçilerin asistanları, özel bir gecede buluştu.
Eğitimi dört duvarın dışına taşıyor
Arı Okulları, B-Flipped Learning(Dönüştürülmüş Öğrenme) yaklaşımı ile ...
KDK'dan 'kuralı gözden geçirin' tavsiyesi
KDK, ÖSYM'ye, "Sınav saatinden 15 dakika önce sınav binası önünde hazır ...
 
YAZARLAR
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Terörle mücadelede ‘Sri Lanka modeli’
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Narman örneği ve siyasetin dibe vurma sebebi
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Atatürk düşmanlığının altında yatan ne?
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Atatürk gerçek bir Müslüman
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Bu ülkeyi partiler düzeltemez...
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sorunun adı çok net: Ekonomi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri