Ankara’da lüks konut alımında son yıllarda ciddi bir patlama yaşandığını belirten Aydın, “Farklı konseptlerde satılan her ev, satın alanların hayat alışkanlıklarını da değiştiriyor” diye konuştu. Türkiye lüks konut kültürüyle tanıştığından beri gayrimenkul firmalarının farklılık yaratmak için yarıştığını belirten Aydın, tüketici talebinde sınır olmadığını dile getirerek şunları söyledi:
“Her türlü sosyal ihtiyacın karşılandığı, hayatı kolaylaştıran ve insanlara kendilerini özel hissettiren konutlar yapıp pazarlayan müteahhitler, konut tüketicilerine de yepyeni yaşam alışkanlıkları kazandırdı.
Aile içi hizmet
Bugün çocuk bakıcısından, güvenlik hizmetine, öğretmeninden doktoruna kadar her hizmeti sunan inşaat firmaları, sadece evin duvarları ya da estetiğiyle değil, aile içi hizmetlerle de ilgileniyor.
Artık neredeyse her rezidansta spor salonu, tenis kortu, fitness, sauna, masaj, dinlenme salonları, çocuk oyun alanları, cafe, bar ve restaurant var. Bunlar en sınırlı olanlar. Yaratılan bu küçük şehirlerde kişiler aidiyet duygusunu yaşıyor ve kendilerini özel hissediyorlar.
İnşaat firmaları çok yakında farklılaşma adına yepyeni hizmetlerle tüketicinin karşısına çıkacak. Tüketicileri monoton lüks alışkanlıklardan uzaklaştıracak yepyeni konut projeleri de gündeme gelecek.
İnşaat firmaları, değişik bölge ve kültürleri yansıtan ve kişiye kendini başka bir coğrafyada hissettirecek özel konutlar tasarlayacak. Lüks konut talebi de bir süre sonra doyma noktasına gelecek. Kişiler örneğin Uzakdoğu ya da Meksika kültürünün yansıtıldığı evlerde ve bu detayların bulunduğu sitelerde yaşayarak, farklı dokular tadacaklar.”