Bayanlar Birinci Ligi takımlarından Türk Telekom'un kapanmasıyla ilk darbeyi alan Başkent voleybolu, Türk voleyboluna yıllarca hizmet vermiş köklü kulüplerden Emlak TOKİ'nin, altyapı da dahil olmak üzere tüm takımı, feshetme ve devretme kararıyla büyük yara aldı.
Türk Telekom ve Emlak TOKİ'nin ardından Vakıfbank Güneş Sigorta da, Ankara'daki tüm faaliyetlerini durdurarak adeta "kepenk indirdi". Küçük, yıldız ve genç kategorilerinin yanı sıra 3. Lig'de de başarılarıyla dikkati çeken kulübün kapanmasının ardından 120 sporcu dağıldı.
AA muhabirinin görüştüğü kulüp antrenörlerinden Barbaros Çelenk, çok üzgün olduklarını belirterek, " Bizim kulübe ne maddi ne manevi bir külfetimiz olmadı. Neden böyle yaptılar anlayamadık. Sadece (kapandı) dediler. İstanbul ekibinin Ankara'daki kulübü istemediğini duyduk" dedi.
"TIKIR TIKIR İŞLEYEN BİR KULÜPTÜK"
Küçük, yıldız, genç ve 3. Lig takımı olarak kendi yağlarında kavrulduklarını ifade eden Çelenk, "Üniversiteden öğrencilerim orada antrenörlük yapıyorlardı. Toplam 6 antrenör ve 120'ye yakın sporcudan bahsediyoruz. Çok sistemli ve disiplinli, tıkır tıkır işleyen bir kulüptük. Burada salonumuz bile yok. Bir okulun salonunda çalışıyorduk. Transfer yapmadık. Her zaman kendi yetiştirdiğimiz oyuncularla oynadık. Net bilmiyorum, ama bizim onlara maddi yükümüz olsa olsa 100 ya da 200 bin lirayı geçmez. Sorun bu mu?" diye konuştu.
Genç ve yıldız kızlarda Ankara birincisi, yıldız kızlarda Türkiye 3'üncüsü olduklarına dikkati çeken Çelenk, şöyle devam etti: "Bizim yetiştirdiğimiz oyunculardan ikisi Yıldız Milli Takım kadrosunda yer alıyor. İstanbul'daki ekiple aramızda bir fark yok. Onların da iki oyuncusu milli takımda, bizim de. Yıldız kızlarda onlar Türkiye 2'ncisi, biz Türkiye 3'üncüsü olduk. Onlar gençlerde 6., biz 7'nciyiz. Onların yabancı antrenörleri, tesisleri var, ekonomileri daha iyi. Bizimse hiçbir talebimiz olmadı. Nedir bizden istedikleri, daha doğrusu neden bizi istemiyorlar, anlamadık."
"TÜRK VOLEYBOLU BU KADAR MI DEĞERSİZ?"
Kulüpleri kapatmanın çok kolay olduğunu, ancak bu tür sporcu yetiştiren altyapı kulüplerini yaşatmanın da önem taşıdığını dile getiren Çelenk, "Genel müdürlük kulübü kapatmak istediğinde İstanbul'daki kulüp yetkililerinin bize destek olmasını beklerdim. Bu çocuklar için Vakıfbank Güneş Sigorta tişörtü giymenin ne büyük mutluluk olduğunu bilmiyorlar. Bu kulüp Ankara'da çok önemli bir yerdeydi. İstanbul'dakilerin aldığı 1 yabancı oyuncunun bedeli bizim 120 sporcumuzun giderine denk gelir. Türk voleybolu bu kadar mı değersiz? Çocuklara yapılan yatırım bu kadar basit mi?" ifadelerini kullandı.
Çelenk, Ankara'da voleybol takımlarının kapanmasını ise "Demek ki biz kurumsal olamıyoruz. Kulüpler, genel müdürlerin, başkanların iki dudağının arasında. Birilerinin açın-kapatın demesiyle oluyor her şey" diye yorumladı.