Baykar, Bayraktar TB3 SİHA'nın mühimmat entegrasyon testlerine başladığını duyurdu. Edirne’nin Keşan ilçesindeki Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden havalanan Bayraktar TB3, ROKETSAN tarafından geliştirilen iki MAM-T mühimmatıyla ilk atışını gerçekleştirdi. ASELSAN'ın geliştirdiği ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi ile yapılan atışta hedefe tam isabet sağlandı.
Bayraktar TB3, 19 Kasım 2024’te TCG Anadolu gemisinin kısa pistinden başarıyla havalanarak tarihi bir test uçuşu gerçekleştirmişti. 46 dakika süren bu testin ardından, aynı kısa pistte iniş yaptı ve dünyada bir ilke imza attı. Ayrıca, Çanakkale açıklarında TCG Anadolu gemisinde yapılan ikinci uçuş testlerinde de iniş kalkışlar başarıyla tamamlandı.
887 Saatlik Uçuş ve Yüksek İrtifa Testleri
Bayraktar TB3, bugüne kadar 887 saatten fazla uçuş yaptı. 25 Haziran 2024’teki Yüksek İrtifa Sistem Performans Testi’nde 36 bin 310 feet irtifaya çıkmayı başardı. 20 Aralık 2023’te 32 saat boyunca havada kalarak 5 bin 700 kilometre yol kat etti.
ASELSAN Teknolojisi Entegre Edildi
Milli SİHA, 26 Mart 2024’te ASELSAN’ın geliştirdiği ASELFLIR-500 sistemiyle uçtu ve başarılı bir entegrasyon sağladı. Bu sistem, Bayraktar TB3’ün dünya çapındaki rakiplerinden daha yüksek performans sergilemesini sağlıyor.
Deniz Aşırı Görevler ve Güçlü Yetenekler
Bayraktar TB3, katlanabilir kanat yapısı ve gelişmiş özellikleriyle, deniz aşırı hedeflere karşı keşif, gözetleme ve taarruz görevlerini başarıyla yerine getirebilecek. Görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine sahip olan SİHA, çok uzun mesafelerden kontrol edilebilecek.
Baykar’ın İhracat Başarısı
Baykar, tüm projelerini öz kaynaklarıyla yürütürken, 2023’te 1,8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Baykar, savunma ve havacılık sektöründe en yüksek ihracat yapan Türk şirketlerinden biri oldu. 2023 yılında savunma sanayii ihracatının üçte birini tek başına gerçekleştirdi ve Bayraktar TB2 ve Bayraktar AKINCI TİHA ile 44 ülkeye ihracat anlaşması imzaladı.