Ankara Hürriyet, Başkent’in “büyükşehir” ve “ilçe” belediye başkanlarının sosyal medya “twitter”ı hangi amaçla kullandıklarını sordu.
“Her şeyi tartışmalıyız ama birbirimize hakaret etmemeliyiz” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sosyal medyada karşılıklı tartışma ile sonuca ulaşılabildiğini söyledi. Sosyal medyanın iyi bir iletişim aracı olduğunu belirten Gökçek, karşılıklı olarak vatandaşlarla yazıştığını, sorunlarını dinlediğini ve çözmeye çalıştığını dile getirdi.
GÜZEL DOSTLUK VE İLETİŞİM
Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban, sosyal medyada hızlı bir bilgi iletişimi gerçekleştiğini belirterek, takipçileriyle karşılıklı görüş alışverişinde bulunabildiklerini dile getirdi. Sosyal medyayı önemsediğini kaydeden Balaban, takipçileri ile güzel bir dostluk ve iletişim gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.
BİRE BİR ANLATABİLİYORUZ
Sosyal medyanın siyasiler ve hizmet sektöründe çalışanlar için çok önemli bir iletişim aracı olduğunu hatırlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Sosyal medya ile saniyeler içinde ülkenizde, bölgenizde hatta dünyada olup bitenleri öğrenmenizi ve tepkinizi vermenizi sağlıyor. Sosyal paylaşım siteleri ile hem bölgemizdeki hizmetlerimizi bire bir anlatabiliyoruz hem de ihtiyaç ve talepleri bürokrasi ile uğraşmadan alabiliyoruz, ilgili birimlerimize ileterek çözme şansı yakalıyoruz” dedi.
KENDİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ
Sosyal medyaya ilk adım attıklarında, sosyal medya iletişim stratejisi oluşturduklarını söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, sosyal medyada sadece mesajları iletmek için değil, çift taraflı bir iletişim kurmak için de yer aldığını ifade etti. Sosyal medya ile bireylerin, toplumun gündemini, düşüncelerini kolay bir şekilde takip etme imkanını tanıdığını dile getiren Ak, sosyal medyaya önem verdiklerini, takipçilerden gelen istek ve düşüncelerle kendilerini ve hizmetleri geliştirdiklerini aktardı.
HALK SÖZ HAKKI İSTİYOR
Sosyal medya aracılığıyla halkın da söz hakkı istediğine değinen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ise, şöyle konuştu:
“Vatandaş, konuşuyor, yorum yapıyor, itiraz ediyor, tartışıyor. Ya onaylıyor ya da niçin desteklemediğini tüm cesaretiyle yazıyor. Sosyal medya, siyasetçilere seçmeni dinlemeleri, önerilerini almaları, fikirlerini sormaları gerektiğini daha kuvvetli biçimde hatırlattı. Sosyal medyayı sorunların çözüm odağına alan, polemik ve dedikodu yerine çözüm üreten, vatandaşa değer verip yetkililerimize erişimi ve sorunun çözümünü kolaylaştıran bir araç olarak kullanıyoruz.”
SORUNLARI ÇÖZÜYORUZ
Vatandaşların sosyal ağlarda gündeme ve çalışmalara dair fikirlerini dile getirdiğini aktaran Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Sorunları, problemleri tartışıp çözüyoruz. Sosyal medya sayesinde yaptığımız çalışmaları Mamaklılarla paylaşıyor ve vatandaşlarımızın bize iletmek istediği soruları aracı olmadan bizzat takip edebiliyoruz” dedi.
BİRE BİR İLETİŞİM ÖNEMLİ
Etimesgutlular ile birebir iletişime önem verdiğini söyleyen Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, “Ancak herkesle görüşmek, konuşmak, eleştirilerini almak elbette mümkün değil. Her sese kulak vermek, herkesi duymak, dinlemek için ise sosyal medyayı kullanıyorum. Facebook ve twitter gibi sosyal medya araçlarını hem kurumsal olarak, hem de şahsen yoğun biçimde kullanıyorum. Gün içinde zaman bulup paylaşımları takip etmekteyim. Ancak 24 saat aktif olan bu hesaplarımızı takip eden arkadaşlarımız var.”