Cinnah Caddesi’nde yapılan toplantıda, Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın kurucusu ve Güven Hastanesi’nin sahibi Nüket Küçükel Ezberci, “Gelecek Ellerimde” projesiyle çocuklar için çalışmaya başladıklarını, “Dezavantajlı Çocukların Topluma Kazandırılması” projesiyle yola devam ettiklerini ve gelen hiçbir çocuğu geri çevirmediklerini belirtti. Ezberci, “Biz sadece çocukları giydirip, yatırdıktan sonra ‘Hadi 18 yaşına geldin, artık git’ demiyoruz. Onların geleceğini de oluşturuyoruz. Bu vakıfta her çalışan, çocuklara anne şefkati ile yaklaşıyor” dedi. Vakıf olarak 2006’da “Gelecek Ellerimde” projesiyle yola çıktıklarını, çocuklar ve gençler için bazen bir otorite bazen sarılabilecekleri bir anne, abla ya da arkadaş olduğunu dile getiren Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı koordinatörü Hazan Atalay ise şunları söyledi:
EVDE BEKLEYENLERİ YOK
“Ankara’da en az hizmet alan dezavantajlı grup olarak sokakta yaşayan
çocukları seçtik ve bursiyerlerle birlikte ‘Gelecek Ellerimde’ diye bir proje hazırladık. Başta amacımız, spor aracılığıyla sokakta yaşayan çocukları, topluma kazandırmaktı. Daga sonra çocukların öğrendiklerini, hayata geçirebilecekleri bir ortam olmadığını fark ettik. Onları, evde bekleyen, sevgi dolu bir aile yok, babaları hapiste, çocukların suç geçmişi var. Yemek yemek bile, bu çocuklar için dışarıda halledilmesi gereken bir durumdu. Bunların farkına varıp, projemizi defalarca geliştirip, kapasitemizi artırdık.
GÖNÜLLÜK ESAS
Biz sadece toplum hizmeti için, gönüllülüğün ne olduğunu bilen bir kitle yetişsin istedik. Yabancı gençler de Avrupa Birliği Projeleri kapsamında gelip, buradaki çalışmalara yardım ediyorlar. Her şey yetişkinlerin desteği ile gençler tarafından, çocuklar ve gençler için yapıldı. Devlet koruması altında olmayıp, sistemin dışında kalan ve desteğe ihtiyacı olan çok fazla insan var. Bu insanlar uzaktan akrabalarının, kötü niyetli insanların ya da karnını doyurmak için çalıştıkları patronlarının eziyetiyle çok kötü durumlara düşüyorlar. Bu gibi vakıflarsa onların hayatını koruyor.
AYRIM YAPMIYORUZ
Vakfa gelmek isteyenler için yaş sınırımız yok. Dileyen herkes istediği zaman buraya gelip, gidebilir. Asla yaşı doldu diye kimseyi göndermeyiz. Burası iyi niyetle kurulmuş bir yer. Kimseyi açık, kapalı, gey, lezbiyen, Kürt, Türk diye asla ayırmadık. Sosyal hizmetlerin hiçbir öğrencisi, eğitimsel anlamda bizim yanımıza yanaşamaz.”