Başkent yerel siyasetinin ‘en tanınan başkan yardımcısı’ olan Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban, CHP’den istifa etmesinin ardından geçen bir yılı, gelecek siyasi planlarını ve 2014 yerel seçimleriyle ilgili düşüncelerini Ankara Hürriyet’e anlattı.
Hakkında çıkan, ‘Yenimahalle’yi Şenol Balaban yönetiyor’ söylentilerinin belediye yönetimindeki başarıya gölge düşürmek için kasıtlı çıkarıldığını belirten Balaban şöyle konuştu:
YARDIMCI İNİSİYATİF ALIR
“İşine dört elle sarılan, ilçesinin menfaatlerini ön planda tutan bir başkan yardımcısı inisiyatif alıp, ürettiği projelerle belediye başkanına destek vermeli. Bunları yaparken başkanın emrinde olmalı ancak emir eri de olmamalı. Vatandaşlarımızın istek ve şikayetlerini ön planda tutarak, alışılmışın dışında bir başkan yardımcılığı görevi üstlendiğim için ‘Belediyeyi Şenol Balaban yönetiyor’ söylentileriyle bizi yıpratmaya çalışıyorlar.
KADRODA OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM
Bir de söylentilerin dışında bel altı vurmaya kalkanlar da var. Bu durumun Sayın Başkan’a rahatsızlık ve zarar vereceğini düşündüğümden iki kere istifamı sundum, ikisini de kabul etmedi. Şu an görevimin başındayım ancak Sayın Başkan istifa mektubumu istediği zaman işleme koyar, en ufak bir rahatsızlık duymam. Sayın Başkanımız Fethi Yaşar’ın kamuoyunda başarılı bir çizgisi var. Sayın Başkanım aday ilan edilirse yine güçlü bir şekilde seçime hazırlanacaktır ancak ben bu kadroda olmayı düşünmüyorum.
CHP’Yİ SIKINTILI GÜNLER BEKLİYOR
CHP’de sevgi yoksunluğu başladı. Sevginin olmadığı yerde de kol kola yürümeniz imkansız. Bir siyasi partide taban tabana zıt söylemlerin olması doğru değil. Ayrı düşünceler olabilir ama tüzük ve program tektir. Bu yüzden CHP’yi sıkıntılı günler bekliyor. Yerel seçimlerde başarı istiyorlarsa bir an evvel toparlanmaları lazım.
GÜNDÜZ NÜFUSU ÜÇ MİLYONU GEÇİYOR
Bugün Yenimahalle ve Çankaya ilçelerinin gündüz nüfusu üç milyonun üzerine çıkıyor. Eğer Çankaya ve Yenimahalle belediyeleri koordineli çalışsaydı bugün Büyükşehir Belediyesi CHP’nin hedefi olurdu. Ancak Çankaya’da ayrı, Yenimahalle’de ayrı bir şey söylenirse bu halka güven veren bir duruş olmaz.
Yenimahalle Belediyesi başarılı görünüyorsa demek ki biz başarılı işler yapıyoruz. Bu doğru ve başarılı yapıyı örnek alıp diğer belediyelerde uygulatmak ise il örgütlerinin ve partinin görevi. Burada müdahaleci olmayıp, birine başarılı diğerine başarısız derseniz, ister istemez kendi belediyelerinizi karşı karşıya getirmiş olursunuz. Şimdi seçime 13 ay gibi bir süreleri var ama bugün için koordineli hareket zor görünüyor.
‘ÇANKAYA BANKO’ ANLAYIŞI YANLIŞ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in İstanbul ile ilgili bir demecini okudum. ‘Dönüşmeyecek, fikrini değiştirmeyecek insan yoktur’ mesajı vermişti. Bu Çankaya için de geçerlidir. Midyat’a pirince giderken, evdeki bulgurunuzdan olma ihtimaliniz var. Çünkü adı üstünde seçimdir. Dolayısıyla ‘Çankaya bankodur’ diye bir anlayış kesinlikle yanlıştır.
KAVGA ETMEK LÜZUMSUZDUR
Büyükşehir ile gereksiz yere kavga etmeniz lüzumsuzdur ve kavga etmeniz için de neden yok. İnsanlar, ‘hizmet edin’ diye oy veriyor, ‘kavga edin’ diye değil. Eğer iş yapamıyorsanız, iş yapma becerisine sahip değilseniz, ‘oynayamayan gelin, yerim dar dermiş’ misali kavgayı öne çıkartırsınız ve ‘Büyükşehirle kavgalı olduğumdan dolayı bana hizmet ürettirmiyor’ dersiniz. Biz yaklaşık dört yıldır görev yapıyoruz ve ben çok ciddi kavga edecek bir şey göremedim.”