Projenin hedef kitlesini lösemili çocuklar ve yakınları oluşturuyor. Sosyal danışmanlar ve psikologlardan oluşan proje ekibi, hastalarla beraber proje, hobi saatleri yapacak. Lösemili çocuklar ve ailelerine rahatlama tekniklerini öğretecek kahkaha yogası, spor ve sanat gibi etkinlikler gerçekleştirecek.
Türkiye’nin her yerinden
Kasım ayına kadar sürecek projenin hastaları motive etmesi açısından önemini vurgulayan LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, “Türkiye’nin her yerinden gelen hasta ve yakınları da bu projeden yararlanabilecek. Daha çok hastaya ulaşmak istiyoruz. Özellikle yetişkin hastaların eve kapanıp, sosyal hayattan kendilerini soyutluyor. Onları evden çıkarmamız, tekrar hayata kazandırmamız için daha çok desteğe ihtiyacımız var” dedi.
Risk yüzde 70 arttı
Kanser hastalarının haklarının bugünden daha fazla olması gerektiğini söyleyen Ezer, “Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna göre Avrupa ülkelerinde kanser riski yüzde 25 artış gösterirken Türkiye’de yüzde 70 artış gösteriyor. Bu kadar uyarı varken tedbir alınmamasını anlamış değilim. Löseminin engellenmesi için her türlü tedbirin alınması gerekiyor. Hepimiz bunu kanser hastalarına borçluyuz” diye konuştu.
Sağlık kampüsü
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, projenin sağlık açısından, hastaların yaşam kalitesini artırmak amacını taşıdığını belirterek, “Hepimiz sorumluluk almalıyız. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ankara’ya Türkiye’nin dürt bir tarafından hastalar gelecek ve onlara burada tedavi olanağı sağlanacak. Ankara sağlık kampüsü haline gelecek” dedi.