Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Bakan Yerlikaya: Suç Odaklarına Karşı Milletin Yanındayız
Bakan Yerlikaya: Suç Odaklarına Karşı Milletin Yanındayız
9. ve 10. Yargı Paketleri ile Ceza Adaletine Önemli Düzenlemeler Geliyor
9. ve 10. Yargı Paketleri ile Ceza Adaletine Önemli Düzenlemeler Geliyor
Halktan Kopuk Yöneticilere Tahammülümüz Yok
Halktan Kopuk Yöneticilere Tahammülümüz Yok
Bakan Göktaş: Kadın İstihdamını 2028'e Kadar %36,2'ye Çıkarmayı Hedefliyoruz
Bakan Göktaş: Kadın İstihdamını 2028'e Kadar %36,2'ye Çıkarmayı Hedefliyoruz
4 PKK/YPG'li Terörist Etkisiz Hale Getirildi
4 PKK/YPG'li Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Oylum Demiray

Kürşat Zorlu‘ya destek
15 Ekim 2024 Salı

Bakın… Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Meclis’e bir önerge verdi. Çok da önemli bir önerge. Neden mi? Çünkü polisin güvenliği, vatandaşın huzuru için olmazsa olmaz. Önerge, emniyet kuvvetlerimizin olay anında yaşadığı zorluklara, silah kullanma yetkilerine ve karşılaştıkları tehditler karşısında ne kadar etkili müdahale yapabildiklerine yönelik sorular içeriyor.

Diyor ki Kürşad Zorlu, “Son 5 yılda kaç polisimiz olay anında şehit oldu? Kaç olayda polis silah kullanabildi? Bu olaylarda polislerin can güvenliği ne durumda? Ve en önemlisi… Polisimizin anlık müdahale yeteneğini artırmak için ne gibi önlemler düşünülüyor?” Sorular net, sorunlar büyük.

POLİSİN GÜCÜ MİLLETİN HUZURUDUR

Polis, bu ülkenin güvenlik güvencesidir. Ama… Polislerimiz elleri kolları bağlı, her türlü tehlike karşısında yetersiz kalıyorsa, milletin huzuru nasıl sağlanacak? Kürşad Zorlu’nun bu önergesi, tam da bu noktaya parmak basıyor. Diyor ki, “Polisimizin karşılaştığı olaylarda silah kullanamaması ve buna bağlı olarak yaşanan can kayıpları vatandaşın güvenlik algısını zedeliyor.” İşte bu nokta çok önemli! Polis, görevini tam anlamıyla yapamazsa, millet huzur içinde yaşayabilir mi?

Bu önerge sadece bir soru değil… Aynı zamanda iktidara da bir çağrı. Polisin yetkilerini genişletmek, onları daha etkin hale getirmek zorundayız. Özellikle tehlikeli durumlarla karşılaştıklarında ellerinde silahları olsa bile tereddüt eden polislerimizin yerine, anında müdahale edebilen, eğitimli, yetkili güvenlik güçlerine ihtiyacımız var. Milletimiz için bu bir zorunluluk.

İKTİDAR DESTEK VERMELİ

Şimdi… İktidar bu önergeyi desteklemeli. Neden? Çünkü bu mesele sadece bir siyasi tartışma konusu değil. Bu mesele, milletin güvenliği, polisin can güvenliği meselesi. İktidarın da bu konuda adım atması şart. Kürşad Zorlu’nun önergesi milletimizin güvenliği için hayati önem taşıyor. İktidar bu önergeyi desteklemeli, polisin yetkilerini artırmalı ve vatandaşın huzurunu temin etmeli.

Sonuç? Polis güçlü olursa, millet huzur içinde olur. O yüzden bu önergeye sahip çıkmalı, polisi daha güçlü hale getirecek düzenlemeleri bir an önce yapmalıyız. Çünkü huzurlu bir Türkiye, ancak güçlü bir polisle sağlanır.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YAZARLAR
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Kürşat Zorlu‘ya destek
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Tarım Bakanlığında yaşanan garip araç olayı üzerine
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Aile Bakanı felaketin fotoğrafını çıkarmış
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Lider olunmaz; doğulur!
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Ayasofya’nın eski imamı feryat etmiş; ama?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Tecavüze yeltenene bile serbestsin diyen bir adalet sistem olabilir mi?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri