Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
Kuyu-26 Operasyonunda 8 Gözaltı
Kuyu-26 Operasyonunda 8 Gözaltı
16 İlin Valisi Değişti
16 İlin Valisi Değişti

Oylum Demiray

Reyting Uğruna Değerlerimizin Yok Edilmesine Dur Demeliyiz
18 Eylül 2024 Çarşamba

Televizyon ekranlarında son dönemde yaşanan rezalet, toplumumuzun temel değerlerini hiçe sayan bir boyuta ulaşmıştır. Sözde "reality show" adı altında sergilenen bu utanç verici yapımlar, aile kurumumuza ve toplumsal ahlakımıza açıkça saldırı niteliğindedir.

Düşünün ki, bir adam güya kaçan karısını ararken yanında sevgilisiyle dolaşıyor. Böyle bir senaryonun gerçek hayatta yaşanma ihtimali neredeyse sıfırdır. Bu açıkça kurgulanmış, toplumu manipüle etmeye yönelik bir sahtekarlıktır. 

Peki, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) nerede? Bu kurumun görevi tam da bu tür ahlaksız yayınların önüne geçmek değil midir? Ne yazık ki RTÜK, elindeki yetkilerle bu rezalete dur diyemiyor gibi görünüyor.

Öyleyse daha sert önlemler almanın zamanı gelmiştir. Bu tür programları yapanlar, yönetenler ve yayınlayanlar hakkında ağır hapis cezaları getirilmelidir. Kameraman'ından genel yayın yönetmenine kadar herkes, bu suça ortak olmaktan korkmalıdır.

Binlerce yıllık aile geleneğimizi, örf ve adetlerimizi dinamitleyen bu yayınlara karşı sessiz kalamayız. Reyting uğruna toplumsal değerlerimizi ayaklar altına alan bu zihniyete dur demeliyiz.

Bu programları yapanlar şunu iyi bilsin: Toplumumuzun ahlakını bozmak, aile yapımızı sarsmak suçtur ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Yalan ve abartıyla dolu bu sözde "gerçeklik" gösterilerinin arkasındaki herkes, hapis cezasıyla yüzleşmeye hazır olsun.

RTÜK'ü göreve çağırıyoruz: Ya bu rezalete son verin ya da daha etkili bir denetleme mekanizması için yeni yasal düzenlemelere gidilsin. Toplumumuzun geleceği için bu şarttır.

Televizyon kanalı sahipleri de unutmasın: Reyting uğruna toplumsal değerlerimizi hiçe sayarsanız, bunun bedelini ağır ödersiniz. Ya adam gibi yayın yapın ya da ekranları terk edin!

Sonuç olarak, bu ahlaksız yayınlara karşı topyekûn bir mücadele başlatmalıyız. Değerlerimizi korumak için gerekirse en sert önlemleri almaktan çekinmeyelim. Yarınlarımız, çocuklarımız ve toplumsal bütünlüğümüz için buna mecburuz!

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YAZARLAR
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Reyting Uğruna Değerlerimizin Yok Edilmesine Dur Demeliyiz
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Pazar yazısı
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Narin yavru üstünden bir taşla birkaç kuş vurma hesabı mı?
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
HÜDAPAR Başkanına: İlk 4 yetmez 66’da hep kalacak! Bu kadar net…
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
KÜRTLEŞMİŞ ERMENİLER VE YAHUDİLER MESELESİ: ASLINA RÜCU ETMEK
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Şamil Tayyar'a Cevabım: Mümkün Değil!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri